Te gândești să te căsătorești? Iată un ceck-list cu lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a face marele pas
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie de la Andrea Piacquadio: Pexels
Fotografie de la Andrea Piacquadio: Pexels
Fiecare fată visează la ziua nunții ei. Unele merg până acolo încât să planifice fiecare mic detaliu, de la aranjamente florale până la luna de miere. Visul este bun dar căsătoria rămâne o problemă serioasă. Este bine să știi câteva lucruri despre cealaltă jumătate a ta înainte de a face pasul...

Multe fete visează momentul când vor merge pe treptele bisericii privind în ochii prințului nostru fermecător. Dar întotdeauna este bine să distingem visul de realitate și să înțelegem imediat cum viața de cuplu este și dăruire, angajament și concretețe. Și cunoașterea celuilalt.

Pentru a preveni ca visul nostru legitim al unei vieți de căsătorie fericită și împlinită să se distrugă după un sfert de oră, iată o listă cu câteva lucruri simple de știut ÎNAINTE de a te logodi și de a cumpăra o rochie de mireasă!

1. Credințele religioase ale partenerului tău

Nu contează dacă ești religios sau nu, se arată într-un articol scris de Al Femminile. Dar este important să știi dacă partenerul tău este și ce convingeri are. Și apoi pune-ți câteva întrebări despre tine și despre cum te simți cu privire la o anumită credință, dacă credința ta, dacă ai una, se poate alinia cu cea a partenerului tău.
Poate părea un discurs scos din context și puțin depășit, dar convingerile religioase, atunci când există, ar putea afecta foarte mult viața unui cuplu.

2. Convingerile politice

Liberal sau conservator? Dreapta sau stânga? Poate fi adevărat că în general contrariile se atrag, dar ar fi bine să eviți de fiecare dată discuțiile de natură politică. Dacă ești deosebit de pasionat de politică, atunci este nevoie de foarte puțin pentru a te încălzi degeaba!

3. Ambiții la locul de muncă

Doi oameni care au niveluri diferite de ambiție ar putea avea probleme în viitor. S-ar putea crea un fel de competiție internă care nu ar fi prea bună pentru cuplu, deoarece este inutilă și dăunătoare, întrucât dimensiunea profesională este separată de cea a cuplului propriu-zis.

4. Relații anterioare

A-ți cunoaște cu adevărat partenerul înseamnă și a-ți cunoaște relațiile din trecut. Acest lucru te va ajuta să înțelegi și mai bine care este cu adevărat personalitatea ta și mai ales modul în care gestionează viața de cuplu.

5. Copiii

Subiect foarte important, de abordat cât mai curând posibil. De fapt, nu toată lumea își dorește să aibă copii: este necesar să cunoști cât mai curând intențiile partenerului tău pe un punct atât de important și delicat.

6. Relația cu banii

Partenerul tău este un greier sau o furnică? Cheltuie pe lucruri frivole sau este gospodar? Pe măsură ce vă îndreptați spre o viață împreună, vrând-nevrând, banii vor juca un rol crucial în viața de zi cu zi.

7. ”Luptele” ce vor urma

Sunteți doi indivizi care încercați să fiți una. Este firesc să existe unele dezacorduri, sau mai multe dezacorduri. Dar cu siguranță nu este sfârșitul lumii (sau al relației voastre) dacă se întâmplă acest lucru. Cheia tuturor este să înțelegem cum certurile pot întări cuplul, ducând la o mai bună înțelegere reciprocă.

8. Este în regulă să mai ai o viață în afara relației

Nu permite relației tale să devină o relație posesivă. Prânzurile tale cu prietenii? Continuă să le faci. Merge cu prietenii la o bere/ suc? Nu îți opri partenerul.

9. Inelul nu te face stăpânul partenerului

Continuând punctul de mai înainte, nu ar trebui să vă așteptați niciodată să controlați pe cineva și nici să îi permiteți să o facă. Este o altă persoană, cu gândurile, părerile, cu viața lui.

10. A ști când să-ți ceri scuze

Să recunoști că ai greșit nu este niciodată ușor. Nici pentru tine, nici pentru partenerul tău. Dar este o abilitate care contează foarte mult în viața de cuplu și trebuie învățată și cultivată. A ști să-ți ceri scuze este uneori crucial într-o relație bună.
Nu există nimic mai enervant și mai enervant decât o persoană care crede că are întotdeauna dreptate. ”Îmi pare rău” este un cuvânt magic de multe ori: nu degeaba ni se învață de când eram copii.

11. Unde să locuiești

Decizia unde vor locui este în mod necesar ceva ce trebuie să discute toate cuplurile. Mai bine nu te fixa pe visele pe care le aveai în copilărie sau pe un anumit loc. Este și el acolo, cu nevoile și gusturile lui.

12. Extindeți-le abilitățile în gospodărie

Poate găti? Poate face curat? Poate călca? Știe să facă ceva sau trebuie să faci tu totul prin casă? Vă recomandăm să cercetați abilitățile de menaj al partenerului dvs. înainte de a oficializa orice logodnă.

13. Familia și prietenii

Cu siguranță nu poți spera să-ți petreci restul vieții cu cineva fără a avea de-a face cu prietenii și familia lui. Ei fac parte din el și din viața lui. Cunoaște-i cât mai curând posibil.

14. Obiceiuri proaste

Le avem cu toții. Să-ți muști unghiile, să stai ore în șir în fața calculatorului, lăsându-ți lenjeria acasă. Dacă există vreun obicei prost pe care pur și simplu nu îl poți suporta în altă persoană, cel mai bine este să afli mai întâi!

15. Cum se poartă cu mama sa

Felul în care își tratează mama este o oglindă a felului în care tratează toate femeile. Dacă o tratează urât, evită să te logodești cu el.

16. Determină-ți punctele cheie

Căsătoria ar însemna ”până când moartea ne va despărți”. Dar asta nu înseamnă că trebuie să devii preșul cuiva sau să accepți totul.
Așadar, stabilește cu tine și cu partenerul tău punctele cheie, limitele care nu trebuie depășite, elementele determinante care trebuie respectate pentru ca relația să continue.
Lăsați clar imediat care sunt lucrurile pe care nu le-ați putea accepta niciodată într-o relație.

17. Cum gestionează partenerul tău furia

Când oamenii sunt foarte supărați, pot arăta o altă natură. Adesea adevărata lor natură. Alteori nu vorbesc cu adevărat ceea ce spun ei în fumul furiei.
Acordați mare atenție acestor momente, care cu siguranță vor veni. Îți pot spune ceva despre partenerul tău la care nu te-ai fi putut gândi niciodată.
Și cu siguranță este mai bine să nu te căsătorești cu cineva care nu își poate controla momentele de furie.

18. Cunoaștere reciprocă

Acest lucru sună evident. Dar nu este chiar atât de evident: și cam rezumă toate punctele anterioare. Dacă te gândești prea mult la ziua nunții tale când încă participi la ea, este posibil să nu-ți faci timp să o cunoști cu adevărat. Nu face această greșeală.

19. Nimeni nu este perfect

Prințul fermecător și bărbatul perfect nu există. Cu cât îl accepți mai repede, cu atât mai bine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel