"Te aliniezi la noi, primești bănuțul. Nu vii, mori de foame". Marius Pașcan (PMP), despre pedepsirea primarilor: Îți bați joc de comunitățile pe care le reprezintă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Marius Pașcan, președinte PMP Maramureș
Marius Pașcan, președinte PMP Maramureș
Astăzi, 29 octombrie, Partidului Mișcarea Populară alege conducerea Ligii Aleșilor Locali ai partidului. În cadrul evenimentului, a luat cuvântul și președintele PMP Mureș, Marius Pașcan.

”Dumneavoastră sunteți, pesemne, niște fantome, niște zombie. Vă simțiți cumva așa cum vă privesc cei din PSD și PNL? Eu văd că aici este totuși un spirit, o chemare dumnezeiască care ne mână destinul într-o direcție”, a declarat Marius Pașcan, președinte al PMP Mureș la evenimentul organizat de Partidul Mișcarea Populară de la Sala Palatului.

Lupta PMP pentru revanșa electorală

”Asta ține sudat PMP-ul, asta ne dă speranță și ne ține uniți și mergem cu toții într-o direcție comună: aceea călăuzitoare în care cu toții va trebui să câștigăm și să ne luăm pârleala de la anterioarele alegeri, unde categoric am fost furați, stimați colegi”, a declarat Marius Pașcan.

”Toți cei care ajung la guvernare spun că este o Românie a reformei administrative în primul rând. Care este reforma aia, măi fraților, că în afară de faptul că s-a modificat Codul Administrativ și a de devenit mai stufos și mai greu de aplicat, mai dificil în reglementări, nu s-a schimbat nimic? În esență, avem această problemă fundamentală care înseamnă că, astăzi, cetățeanul este mai mult în slujba administrației și s-ar cuveni să fie invers: administrația publică să slujească pe cetățean. De ce? Pentru că el este contribuabilul și noi administrăm averea publică. Asta este realitatea și asta propunem noi, PMP-ul, pentru asta ne batem - să ajungem la guvernare, să facem această schimbare structurală de fond”, a mai declarat președintele PMP Mureș,  Marius Pașcan.

”Zevzecii” de la putere care pedepsesc primarii

”Astăzi, cei care conduc România și cei dinaintea lor, din păcate, au înțeles că administrează banul lor. Adică ei țin în seiful propriu și îi dau primarilor discreționar: te aliniezi la noi, primești bănuțul... nu vii , mori de foame. Nu înțeleg acești zevzeci că, pedepsind un primar, de fapt înseamnă că iți bați joc de comunitățile pe care le reprezintă. Ce vină au comunitățile?Asta am propus noi, utilizarea echitabilă a banului public, pe proiecte, pragmatic și în temeiul competențelor primarului”, a mai adăugat Marius Pașcan.

”Dinozaurii” din funcțiile publice și alegerea în două tururi de scrutin

”Am cerut două tururi la alegerea primarilor și președinților de consilii județene. Nu vi se pare firesc competiția reală, faptul că vin oameni care au șanse și îi concurează pe cei care sunt uneori dinozauri în funcții publice, să aibă și ei șansa să reprezinte comunitatea? NU doresc pentru că au resursele pe mână și astfel se tem de o astfel de competiție”, a subliniat Marius Pașcan.

Tranparență in cheltuirea banului public

”Am cerut transparență în utilizarea banului public: transparență în achiziții, transparență în salariile funcționarilor și demnitarilor, implicit al personalului contractual. De ce să nu le știți salariile celor care lucrează prim primării și ministere? De ce le ascund? De ce să nu cunoașteți contractele pe care le încheie administrațiile și Guvernul? De ce să nu cunoaștem acele clauze de confidențialitate cu care se ascund și fac hoții?”, a mai transmis președintele PMP Mureș,  Marius Pașcan.

PMP se pregătește pentru anul revanșei. Anișoara Stănculescu: Votanții de dreapta trebuie să aibă o alternativă în 2024

„Dragi colegi, permiteți-mi să încep prin a vă aplauda. Asta pentru că ne aflăm astăzi în această sală la cel mai amplu eveniment organizat de PMP de la început și până în prezent. Vreau să vă spun că acest lucru este foarte important. Este un semn de loialitate, de bună credință, și este un semn că am depăși eșecul electoral din 2020 și mergem împreună mai departe. Suntem în această sală cred că mai mult de 1.300 de oameni, ceea ce înseamnă că PMP înseamnă «Partidul Meu Poate».

Suntem 50 de PMP-iști de la Dolj, sunt mândră de echipa PMP Dolj căreia îi mulțumesc. Suntem al treilea partid la nivel național ca număr de aleși local. De aici, trebuie să avem puterea de a renaște, de a aborda cu succes alegerile din 2024. Consilierii, aleșii locali sunt puterea noastră”, a transmis reprezentantul județului Dolj.

Dacă PMP era la guvernare, România nu ar mai fi fost în criză politică

„Eu cred cu tărie că dacă PMP ar fi astăzi în Parlament și probabil în arcul guvernamental, România nu ar fi trecut prin criza politică de astăzi. Cred că am fi fost o busolă a lucidității, a bunului simț public, politic. Pentru că tocmai această calitate le lipsește politicienilor puterii. Au uitat de ce au fost aleși în fruntea țării, au uitat că trebuie să reprezinte interesele cetățenești, au uitat promisiunile din campaniile electorale.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel