"Te ajută să vezi toate straturile sociale". Mădălin Jijie, despre meseria care te ajută să înțelegi politica
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Mădălin Jijie, invitat la emisiunea „De Ce Citim – Despre Democrație și Generația '90”, a vorbit despre meseria care se aseamănă cu politica, pentru că te confruntă cu toate tipurile de oameni.

"Cel mai important lucru pe care îl putem face pentru tineri, în general, este accesul real la educație. Abandonul școlar este undeva la 300.000 de copii în fiecare an, dintre care o proporție covârșitoare din mediul rural. Asta arată că accesul real la educație mai are multe de îmbunătățit. Până la urmă educația este singura soluție și nu este doar singura, ci de departe este cea mai bună, atât pentru fiecare dintre noi cât și pentru societate, în ansamblu. Prioritatea 0 ar trebui să fie accesul real la educație” a declarat Jijie.

Meseria de avocat te ajută să vezi România reală

"În calitate de avocat trec prin toate straturile sociale, de dimineața până seara. Dacă atunci când ajung seara târziu acasă aș face o retrospectivă, pot observa cum am întâlnit toate categoriile sociale posibile de români într-o singură zi. Toate acestea te fac să înțelegi lucrurile un pic mai bine. Te aduc mai aproape de oameni. Cred că măsurile de care are nevoie societatea noastră sunt eminamente de stânga.”, a mai arătat el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel