Taxiul zburător alimentat cu hidrogen a trecut de primul test. A parcurs peste 800 km și a emis doar vapori de apă pe toată durata zborului – VIDEO
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik *imagine cu rol ilustrativ
foto: Freepik *imagine cu rol ilustrativ
Taxiul zburător cu hidrogen a trecut cu brio primele teste de zbor.

Un taxi zburător alimentat cu hidrogen a efectuat un test impresionant de peste 800 de kilometri, emițând doar vapori de apă. O veste bună pentru viitorul transportului de pe glob! Tot mai multe companii își îndreaptă atenția către vehicule zburătoare, din dorința de a avea în anii care vin un trafic mai puțin poluant, cu tot mai puține emisii de carbon. 

Potrivit Inc.com, de curând, compania Joby Aviation a testat un eVTOL – un aparat de zbor electric cu decolare și aterizare verticală – pe o distanță de 841 de kilometri, într-o buclă care a început și s-a încheiat la facilitatea din Marina, California. CEO-ul și fondatorul Joby, JoeBen Bevirt, afirmă că primul zbor marchează un moment cheie pentru viitorul tehnologic, cu potențial de aplicare în industria transporturilor. „Este un moment important pentru aviație și arată cu adevărat capacitățile incredibile pe care propulsia electrică cu hidrogen le poate aduce aviației – nu doar aeronavele eVTOL, ci toate tipurile de aeronave”, spune Bevirt.

Câți oameni pot călători într-o aeronavă

Produsul de bază al Joby este un eVTOL electric cu baterie, capabil să transporte patru pasageri și un pilot cu viteze de peste 300 km/h. Aeronava utilizată pentru acest zbor de testare utilizează „90% din sistemele și componentele” existente ale companiei, conform lui Bevirt, dar este echipată cu un sistem de propulsie hidrogen-electric, format dintr-un rezervor de hidrogen lichid și o celulă de combustibil pe bază de hidrogen.

Joby vrea ca vehiculele sale eVTOL să poată face transporturi de pasageri în zone metropolitane, dar pentru început să ia curse relativ scurte. Compania are ca obiectiv lansarea comercială a taxiurilor aeriene electrice alimentate cu baterii în 2025.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel