”Taximetriști” nu e o comedie. Pentru unii, e dureros de crud. În cele din urmă, cu toții s-au săturat să joace la 0 - 0
Autor: Roxana Neagu | Publicat pe: 18 apr 2023, 21:42
WhatsApp
captură video
captură video
”Taximetriști” împarte lumea în șmecheri și papagali și nu perturbă ordinea ”mondială”. 

După recenziile recente citite despre filmul ”Taximetriști”, am vizionat și eu ”comedia” pe Netflix.

Nu știu cum cineva l-a putut compara în pierdere cu Mirciulică, nu au grad de comparație, sunt concepte total diferite. ”Taximetriști” este un film ce poate fi dus până la capăt care prezintă o realitate pe care poate unii nu vor să o vadă.

Într-adevăr, exagerează cu înjurăturile în limbajul colocvial, deși am impresia că este o exagerare voită. Ar fi putut fi mai puțin.

Dincolo de acest aspect și de unele roluri jucate mai degrabă pentru teatru decât pentru film, nu mi se pare o comedie decât dacă ai umor negru. Pentru taximetriști, cred că este ”depresie” sau, cel puțin, le declanșează etapa de negare care va începe, sigur, cu o înjurătură.

În cele din urmă, cu toții s-au săturat să joace la 0 - 0, fiind conștienți de realitatea care tot este subliniată în film: ”Există două categorii de oameni: șmecheri și papagali. Papagalii fac câți bani merită pentru munca lor și șmecherii fac mai mult. Pe tine nu te fură, bă, nimeni, tu ești papagal și faci cât meriți”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?