Taxe și impozite mărite. Chirieac, despre protestele împotriva lui Orban: Dacă ungurii sunt îngenuncheați ce să mai spunem despre români?
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Protest în Piața Victoriei
Protest în Piața Victoriei
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre situația tensionată din Ungaria, unde guvernul lui Viktor Orban se confruntă cu proteste de stradă, făcând câteva referiri extrem de interesante și cu privire la România.

Viktor Orban a reușit să învingă în acest an opoziția unită și și-a asigurat un nou mandat. Și totuși, în pofida faptului că are o relație apropiată de Federația Rusă, jucând de multe ori duplicitar în UE, iar Ungaria nu resimte criza energetică atât de puternic precum alte state, Orban se confruntă cu mișcări de protest după decizia de a mări unele taxe.

Întrebat dacă scaunul premierului maghiar se clatină, într-o intervenție la România TV, analistul politic Bogdan Chirieac a răspuns că nu crede acest lucru și a explicat.

„Nu cred asta (n.r. - că se clatină scaunul lui Orban). Pur și simplu este un miting mai degrabă al opoziției democratice din Ungaria față de regimul autocrat al lui Viktor Orban. Dar să nu uităm că în acest an partidul lui Viktor Orban a fost reales în mod democratic și fără echivoc, dând din nou premierul. Deci și-a reînnoit mandatul de premier pe cale democratică iar Ungaria are cele mai puține probleme din tot blocul european, fiindcă au un contract pe termen lung cu Gazprom, plătind puțin pe metru cub”, a precizat Bogdan Chirieac, în intervenția sa.

Vorbind de noile taxe impuse de regimul Orban și de faptul că „ungurii se plâng că sunt îngenuncheați”, Bogdan Chirieac a afirmat:

„Dacă ungurii sunt îngenuncheați ce să mai spunem despre români unde Guvernul din nefericire, la solicitarea PSD, e pe cale să facă o majorare dramatică a taxelor și impozitelor, asta în plină criză economică. E un lucru cumplit”, a adăugat analistul, care a precizat că în ceea ce privește situația din Ungaria e de părere că „majoritatea populației e de partea lui Orban”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel