Taxarea terenurilor pentru garaje, stabilită de municipalitatea Baia Mare în funcţie de zonă
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Taxarea destinată terenurilor pe care funcţionează garajele sau viitoarele garaje care ar putea fi construite de locuitorii municipiului Baia Mare va fi stabilită în funcţie zonă, a declarat, vineri, pentru Agerpres, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş. 

"Contractele de concesiune, respectiv contractele de închiriere a terenurilor folosite pentru funcţionarea garajelor va fi stabilită în funcţie de zonă, cartier. Aceste contracte vor fi încheiate cu beneficiarul abia după plata taxei de folosinţă, egală cu chiria, conform noilor norme de aplicare adoptate de Consiliul Local. Era normal să stabilim o taxare în funcţie de utilizarea terenurilor folosite ca şi garaj sau parcare acoperită, şi să facem acest lucru în funcţie de zonă. Fireşte, preţul pe metru pătrat în zona centrală este mai mare, în comparaţie cu zonele îndepărtate", a spus Cătălin Cherecheş. 

Potrivit acestuia, municipiul Baia Mare este partajat pe patru zone urbanistice, taxarea suprafeţelor de teren fiind stabilită în funcţie de zonare. 

Chiriile datorate de beneficiari va avea următoarea configuraţie: zona A-12 lei metrul pătrat/an, zona B- 11 lei metrul pătrat/an, zona C- 10 lei metrul pătrat/an şi zona D- 9 lei metrul pătrat/an. Chiria poate suferi modificări în funcţie de indicele general anual al preţurilor de consum comunicat de Institutul Naţional de Statistică.

Recent, primarul municipiului Baia Mare a susţinut că garajele din zona centrală ar putea fi demolate şi proprietarii despăgubiţi, pe locul acestora urmând a fi construite parcări. Deocamdată, administraţia locală n-a demarat nicio acţiune de demolare a garajelor, iar locuitorii din zonele centrale sunt mulţumiţi că acţiunea a fost temporizată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel