Taxă mare pe țigări, dacă vrei să intri cu ele în această țară: "Nu am plătit, așa că le-au trecut prin tocător în fața mea". Guma de mestecat, interzisă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Dacă ai de gând să pleci în vacanță în curând, ar fi bine să ai toate informațiile despre destinația în care urmează să ajungi.

Un român care urmează să meargă în Singapore a aflat că nu are voie să intre în această țară cu mai multe pachete de țigări, altfel riscând să fie amendat. Dornic să afle mai multe detalii, acesta a apelat la un grup de călătorii de la Facebook.

"Bună ziua! Mâine plec spre Singapore. Am citit că se plătește o taxă pentru țigări, dar nu e nimic clar. O să am 5 pachete la mine. Voiam sa întreb dacă știe cineva cam cât e taxa sau dacă au vreo regulă și se poate trece cu un număr limitat de pachete? Mulțumesc mult”, a scris bărbatul pe grupul "Vacanțe do it yourself".

Iar răspunsurile de tot felul nu au întârziat să apară:

"Teoretic nu ai voie, practic nu o să-ți zică nimeni nimic pentru 5 pachete. Dacă ai mai multe (un cartuș, spre exemplu), ține-le separat prin bagaj, eventual mai arunci un pachet, două și prin buzunarul de la geacă.”

"Eu am avut în septembrie un cartuș în bagajul de cală și nu mi-a zis nimeni nimic. Nici nu știam că trebuie plătită vreo taxă. Presupun că nu se fac niciun fel de verificări.”

"Se fac verificări după ce îți iei bagajul de cală, dar pe sărite. Ai avut noroc că nu te-au controlat."

"Eu am fost acum câțiva ani cu un cartuș și mi-au zis că pot trece cu el dacă plătesc o taxă care mi s-a părut mult prea mare (mult mai mult decât a costat cartușul, dar nu mai țin minte suma exactă). Nu am plătit, așa că le-au trecut prin tocător în fața mea. Nu au menționat nicio amendă. Ceilalți din grup care aveau pachetele împrăștiate prin bagaj au trecut fără să fie observați."

"Exact așa am pățit și eu, că m-am dus să le declar de fraier.... Ai voie cu un cartuș, dacă plătești taxă. Mie mi-au lăsat pachetul desfăcut pe care îl aveam în buzunar, mi-au spus să mai păstrez unul și să plătesc taxă pentru celelalte 8... aproape 160 de euro. Evident, am preferat să mi le treacă prin tocător în fața mea... ceilalți, care aveau tot 10 pachete, dar rătăcite prin bagaj, au trecut relaxați. Nimeni nu i-a controlat. Totuși, dacă i-ar fi controlat ar fi plătit o amendă serioasă.”

Schimb de replici între internauți:

- "Nu ai voie sa intri cu țigări în Singapore, deloc. Și nici nu-ți recomand să riști pentru că în Singapore țigările lor au steagul ștanțat pe toată lungimea țigării. Și amenzile sunt infernale, dar ideea e că dacă le cumperi de la ei din aeroport țigările sunt mai ieftine ca la noi. Și nu ai voie cu gumă de mestecat de nici un fel. Și, ca ultimă chestie, vezi că Singapore nu are acord de roaming și să folosești wifi-ul cuiva (chiar dacă nu e parolat) e caz penal. Eu am aflat faza când am ajuns acolo. Nema telefon, nema net.”

- "Nu mai scrieți prostii. În orice țară ajungi (din afara UE), primul lucru îți iei cartelă de mobil și ai net. Nici un turist umblat cât de cât nu e bătut în cap să folosească cartela de acasă cu tarife gigantice.”

- "Mă scuzi mr Expert, dar sunt și persoane care au abonamente plătite de companie (cum este cazul meu) care merg în delegații, deci nu au niciun interes să cumpere cartela pe cont propriu. Asta nu înseamnă ca e bătut în cap. Era doar o informație pe care mie mi-ar fi plăcut sa o primesc în momentul acela, dar din păcate atunci nu am dat de turiști "umblați" sau mai puțin "bătuți în cap.”

Reglementări vamale în Singapore

Controlul pasagerilor şi al bagajelor acestora la aeroportul internaţional de la Changi este făcut în mod foarte riguros, chiar şi persoanele care se află în tranzit şi transportă obiecte interzise importului sau supuse unei declaraţii prealabile pot fi împiedicate să-şi continue călătoria şi să fie deferite unei autorităţi poliţieneşti, informează Ministerul Afacerilor Externe din România.

Obiectele incriminate sunt cele interzise în mod obişnuit în timpul transportului cu avionul, dar şi toate cele din domeniul armelor chiar dacă sunt inofensive. Astfel, este interzisă deţinerea de arme de foc, chiar sub forma de părţi componente sau jucării, muniţii, arme de colecţie, arme albe de orice natură, focuri de artificii, veste antiglonţ, cătuşe, gaz lacrimogen.

Pentru trafic de droguri se aplică pedeapsa capitală.

Este interzis importul de gumă de mestecat.

Pentru ţigări şi băuturi alcoolice se percep taxe vamale.

Informaţii suplimentare se pot obţine pe pagina web a direcţiei vamale din Singapore: http://www.customs.gov.sg/ 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel