Taxa auto: Vezi cum s-a simplificat birocrația
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp
taxa mediu
taxa mediu

Un ordin al Ministerului de Finanțe, Ministerul Mediului şi Ministerul Afacerilor Interne prin care legiferează crearea unei baze de date care să cuprindă informaţii despre autovehiculele înmatriculate sau transcrise care intră sub incidenţa timbrului de mediu pentru autovehicule, a fost publicat în Monitorul Oficial.

Baza de date se gestionează informatic de Ministerul Finanţelor Publice prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, de Ministerul Afacerilor Interne prin Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor şi de Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice prin Administraţia Fondului pentru Mediu, potrivit capital.ro.

 Evidenţa autovehiculelor înmatriculate sau transcrise care intră sub incidenţa timbrului de mediu pentru autovehicule cuprinde mai multe informaţii, printer care:

 a)date de identificare a autovehiculului:

1. categoria;

2. marca;

3. tipul/varianta;

4. echipat cu motor cu aprindere prin scânteie/cu aprindere prin comprimare;

5. data primei înmatriculări/anul fabricaţiei;

6. seria şasiului/numărul de identificare;

7. numărul de omologare;

8. seria cărţii de identitate;

9. capacitatea cilindrică;

10. nivelul emisiilor de CO2 (grame/km); 11. aspectul/starea generală (aspect exterior/aspect interior); 12. dotarea (aer condiţionat, ABS, airbag); 13. rulajul mediu anual; b)date de identificare a proprietarului autovehiculului: 1. numele şi prenumele/denumirea; 2. codul de identificare fiscală;

 De asemenea, baza mai cuprinde date privind stabilirea timbrului de mediu, date privind diferenţe faţă de timbrul de mediu stabilit, date privind plata timbrului de mediu, etc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel