Tatiana Calderon, prima femeie latino-americană pilot Formula 1
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Tatiana Calderon a devenit prima femeie latino-americană care a pilotat un monopost de Formula 1.

Columbiana Tatiana Calderon a devenit prima femeie din America Latină care a pilotat un monopost de Formula 1 în calitate oficială, marţi, cu ocazia unui eveniment promoţional la care a participat cu echipa Sauber la Ciudad de Mexico, informează Reuters.

Calderon, în vârstă de 25 ani, care concurează în campionatul GP3, a fost angajată în luna martie ca pilot de încercări la team-ul elveţian motorizat de Ferrari, după un an în care a avut un rol în dezvoltare, însă marţi a avut prima ocazie de pilota monopostul din 2018. 'Nu pot descrie senzaţia pe care am avut-o. Nu mai vreau să mă întorc la maşina mea din GP3', a declarat columbiana.

Un loc special

'De când am început să pilotez, visul şi ţelul meu au fost să concurez la cel mai înalt nivel, într-o zi', a adăugat Tatiana Calderon, după ce a fost anunţată de responsabilii Sauber că va pilota un monopost C37 pe circuitul Hermanos Rodriguez, gazda Marelui Premiu al Mexicului. 'Ca pilot latino-american, nu poate fi un loc mai special pentru a-mi face debutul la volanul unei maşini de Formula 1', a mai spus ea.

Calderon, susţinută de sponsorul mexican Telemex, este prima femeie care a pilotat un monopost de Formula 1 după britanica Susie Wolff, care s-a retras din Formula 1 în 2015, după ce a luat parte la două sesiuni de antrenamente libere cu echipa Williams. Ea speră să concureze anul viitor în Formula 2. Ultima femeie care a luat startul într-o cursă de Formula 1 a fost italianca Lella Lombardi, în 1976.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel