Tătaru, după discuțiile cu sindicatele din sănătate: Acest spor îl vor avea!
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto AGERPRES
Foto AGERPRES
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat vineri în şedinţa de guvern că în urma discuţiilor cu reprezentanţii sindicaliştilor de la Ambulanţă sporul de 55% 'se va completa' cu un alt spor, de 25%.

Întrebat de către premierul Ludovic Orban dacă Ministerul Sănătăţii a pregătit un act normativ în urma negocierilor cu reprezentanţii SANITAS, cei ai Ambulanţei şi cei ai Federaţiei 'Solidaritatea Sanitară', Nelu Tătaru a răspuns:

'Da, suntem pregătiţi, avem şi o hotărâre de guvern şi o ordonanţă. Din discuţiile pe care le-am avut cu Ministerul Finanţelor am preluat observaţiile şi acel spor de 25% pe care l-am discutat şi negociat cu Sindicatul Ambulanţa se va alinia sau se va completa cu cel de 55% pe care îl aveau şi vor avea un spor de 80% în acest moment. Vor avea un spor de 80%'.

În ceea ce priveşte medicii de familie, ministrul Sănătăţii a afirmat că în urma discuţiilor cu reprezentanţii acestora s-a ajuns la un 'consens'.

'Din discuţiile cu dânşii am ajuns la un consens în care la o nerespectare a contractului este un avertisment, apoi un 5%, apoi 10% la alte abateri', a declarat Tătaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel