Tatăl Vanesei Burlacu, studenta din Iași ucisă alături de iubitul ei în vila în care locuiau, va fi extrădat în Germania
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Tatăl Vanesei Burlacu, studenta din Iași ucisă alături de iubitul ei în vila în care locuiau, va fi extrădat în Germania / Foto: Pixabay
Tatăl Vanesei Burlacu, studenta din Iași ucisă alături de iubitul ei în vila în care locuiau, va fi extrădat în Germania / Foto: Pixabay
Tatăl studentei din Iași, ucisă alături de iubitul ei în vila în care locuiau, va fi extrădat în Germania.

Tatăl Vanesei Burlacu,  studenta din Iași care a fost ucisă alături de iubitul ei în vila pe care o închiriau, va fi extrădat în Germania. Curtea de Apel ieșeană a aprobat vineri solicitarea autorităților judiciare germane de extrădare a lui Costel Burlacu în vederea extrădării, scrie Ziarul de Iași.

De ce este acuzat tatăl Vanesei Burlacu

Pe numele acestuia a fost emis pe 31 ianuarie, de către Tribunalul Duisburg, un mandat european de arestare pentru o faptă comisă în septembrie 2018. Burlacu este cercetat de autoritățile judiciare germane pentru vătămare corporală gravă, survenită în urma unui conflict cu un alt cetățean român, I.F.I. Codul Penal german prevede pentru această faptă o pedeapsă maximă de 10 ani de închisoare.

Din 26 februarie, Burlacu se afla în arest la domiciliu. I s-a permis să-și părăsească locuința din Miroslava o singură dată, pentru a participa la o slujbă de pomenire la biserica „Nașterea Maicii Domnului” și pentru a aprinde o candelă la cimitir. Extrădarea urmează să aibă loc în decurs de 30 de zile.

Dubla crimă de la Iași. ADN-ul lui Ahmed Sami El Bourkadi, găsit pe lenjeria victimei

La mai bine de două luni de moartea celor doi studenți din Iași, anchetatorii au găsit în vila groazei probe ADN care i-ar aparține principalului suspect, Ahmed Sami El Bourkadi. Probele ar fi fost găsite pe unul dintre sutienele victimei Ioana Vanesa Burlacu, iubita celuilalt student ucis, Youssef Jnyiah. Lenjeria intimă s-ar fi aflat într-un dulap de la etajul I al vilei din Moara de Vânt.

Anchetatorii presupun acum că studentul canadian de origine marocană Ahmed Sami El Bourkadi ar fi urcat la etajul I al vilei pentru a căuta un articol de îmbrăcăminte. Totuși, avocata suspectului spune că nu știe ce ar fi putut căuta tânărul în dulapul cu lenjerie intimă al fetei, dar presupune că acesta căuta o haină din care să-și facă un bandaj pentru rana pe care o avea la mână, scrie Realitatea.net.

„Eu nu știu cum a ajuns acea urmă acolo. Nu exclud ca studentul marocan Youssef Jnyiah să fi căutat un bandaj pentru clientul meu și, astfel, să fi ajuns urma ADN acolo”, a spus avocata studentului Ahmed Sami El Bourkadi. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel