Tatăl unei fetițe în vârstă de 12 ani, acuzată că a desenat imagini anti-război, a fost condamnat la închisoare în Rusia
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Un tată singur a cărui fiică a fost raportată pentru desenarea unei imagini anti-război a primit un termen de închisoare de doi ani pentru discreditarea armatei.

Alexei Moskalev, în vârstă de 53 de ani, nu a fost prezent în fața instanței din Yefremov pentru verdict. Secretarul de presă al instanței a declarat că a scăpat de arestarea la domiciliu.

"Nu știu unde este", a spus avocatul său, Vladimir Biliyenko, pentru BBC.

Fiica sa, Mașa, în vârstă de 13 ani, a fost trimisă la o casă pentru copii la începutul lunii martie, când a început cazul penal.

Moskalev a fost acuzat că a criticat în mod repetat armata rusă pe rețelele de socializare și a apărut în instanță cu o zi înainte.

El este doar cel mai recent rus care a primit un termen de închisoare pentru discreditarea armatei, dar cazul său a atras atenția internațională din cauza deciziei autorităților de a-l îndepărta de fiica lui.

Problemele familiei au început în aprilie trecută, când școala Mașei Moskaleva le-a transmis autorităților că fata a desenat un steag ucrainean cu cuvintele „glorie Ucrainei”, rachete și un steag rus care poartă expresia „Nu la război!”.

Moskalev a fost recunoscut ca prizonier politic de către Memorialul Grupului pentru Drepturile Omului, care a fost interzis, în sine, de autoritățile Ruse.

Pe măsură ce cazul a fost reluat marți, la Yefremov, la 320 km Sud de Moscova, avocatul său a împrăștiat pe o masă unele dintre cele mai recente desene ale Mașei, realizate în timp ce era îngrijită.

Biliyenko a declarat pentru publicația independentă Sotavision că pe o scrisoare către tatăl ei, fata scrisese: „Papa, ești eroul meu”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel