Tatăl lui Haaland, pesimist cu privire la revenirea fiului său pe terenul de fotbal anul acesta
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto - Pexels
Foto - Pexels
Tatăl lui Haaland nu crede într-o revenire a fiului său înainte de sfârşitul anului.

Atacantul norvegian Erling Haaland nu va reveni, cel mai probabil, la Borussia Dortmund înainte de sfârşitul acestui an, a opinat tatăl său, fostul internaţional Alf-Inge Haaland, la canalul norvegian TV-2, citat de DPA.

Marco Rose, antrenorul lui Dortmund, estima luna trecută că Haaland, accidentat la şold la meciul tur cu Ajax din Liga Campionilor, va reveni în câteva săptămâni.

Va trebui să vedem zi de zi cum se va recupera. Va fi un bonus dacă va prinde câteva meciuri înainte de Crăciun, dar este mai degrabă incert acest lucru, a opinat Alf-Inge Haaland.

Haaland, 21 de ani, autor a nouă goluri în acest sezon din Bundesliga, a urmărit din tribună meciul de la Dortmund cu Ajax Amsterdam (1-3) din Liga Campionilor, alături de conaţionalul său Magnus Carlsen, campionul mondial de şah, transmite Agerpres. 

Transferul lui Erling Haaland va costa aproximativ 300 de milioane de euro 

Transferul starului norvegian Erling Haaland de la echipa germană de fotbal Borussia Dortmund va genera un cost total de până la 300 de milioane de euro pentru noul său club, conform unui reputat agent german de jucători, citat de agenţia DPA.

Volker Struth, care îi reprezintă printre alţii pe fotbaliştii germani Toni Kroos (Real Madrid) şi Timo Werner (Chelsea Londra), s-a declarat convins, într-un interviu publicat miercuri de săptămânalul Sport Bild, că Haaland va părăsit anul viitor Bundesliga.

"Cred că transferul va avea loc în 2022. Haland are o clauză de eliberare. Pachetul complet, cu salariul său pe cinci ani şi comisionul agentului, se va ridica probabil la aproximativ 250 până la 300 de milioane de euro", a spus Struth.

Cea mai mare sumă de transfer din istoria fotbalului a fost plătită de clubul francez Paris Saint-Germain, care a achitat clauza de reziliere a contractului brazilianului Neymar cu FC Barcelona, în valoare de 222 de milioane de euro, în vara anului 2017.

Erling Haaland, în vârstă de 21 ani, indisponibil în prezent din cauza unei accidentări, a venit la Borussia Dortmund în ianuarie 2020, de la formaţia austriacă RB Leipzig, fiind legat prin contract de gruparea germană până în 2024.

El este dorit de marile cluburi europene, iar Volker Struth a exclus o plecare a norvegianului la rivala Bayern Munchen, din cauza sumelor mari puse în joc, precum şi a pretenţiilor salariale ridicate ale lui Haaland.

"Chiar dacă Bayern Munchen ar avea bani, nu ar face acest transfer. Tot iadul s-ar dezlănţui dacă un jucător din Germania ar câştiga 50 de milioane euro" pe sezon, a avertizat agentul.

Struth a mai spus că se aşteaptă ca Haaland să ia decizia în funcţie de locul în care poate câştiga trofee importante, precum Liga Campionilor. "Nu va decide doar în funcţie de bani. Zece la sută mai mult sau mai puţin nu îl va influenţa", a estimat Volker Struth.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel