Tartă răsturnată cu mere și lichior de lămâie. Un desert savuros și irezistibil
Îți plac plăcintele cu mere? Iată un motiv în plus pentru a încerca o versiune alternativă. O plăcintă răsturnată cu mere și lichior de lămâie, care te va face să-ți lingi degetele.
Pregătirea plăcintei cu mere cu și lichior de lămâie este simplă chiar și pentru cei mai puțin experimentați bucătari.
Un desert delicios, îmbunătățit de gustul lichiorului de lămâie, care îl face irezistibil. Sunteți gata să o pregătiți tarta cu mere și să faceți o impresie grozavă? Va dura cinci minute și aveți nevoie de foarte puține ingrediente!
Pentru a pregăti merele veți folosi:
2 mere,
2 pahare mici de lichior de lămâie,
3 linguri de zahar brun.
Ingredientele pentru aluat:
1 pahar de lichior de lămâie,
10 grame praf de copt,
150 grame de făină,
100 grame de zahăr,
3 ouă,
80 ml ulei de semințe.
Procedura de preparare
Curăță merele de coajă, scoate-le miezul și feliază-le. Transferă feliile de mere într-un bol și stropește-le cu lichior de lămâie. Se amestecă și se lasă să se odihnească câteva minute.
Între timp, pregătește aluatul. Într-un castron mare, pune ouăle și zahărul și amestecă ingredientele cu mixerul electric.
După ce vei obține un amestec spumos, adăugă uleiul. Se toarnă și lichiorul de lămâie, apoi făina și praful de copt, cernute. Adaugă, treptat, aceste două ingrediente, amestecând mereu cu mixerul.
Salată delicioasă de vinete și brânză, perfectă pentru prânz sau cină
În acest moment, tot ce-ți rămâne de făcut este să iei o tavă de copt , să o ungi cu ulei și să o tapetezi cu făină. Apoi, acoperă fundul tăvii cu hârtie de copt.
Așează mai întâi merele. Adaugă peste el zaharul brun și amestecă bine. Peste mere se toarnă aluatul pregătit anterior și se nivelează. Tarta se coace la 165 de grade, aproximativ o jumătate de oră
După ce timpul a expirat, scoate tarta din cuptor și întoarce-o cu susul în jos pe o farfurie plată. Servește tarta pe masă, nu înainte de a o decora cu zahăr pudră. Poftă bună!
Vezi și:
Cele mai moi și mai pufoase brioșe cu ciocolată, pe care le-ați mâncat vreodată. Iată rețeta
Brioșele sunt mici deserturi, cărora nu le poți rezista. Rețeta de astăzi vă învață cum să pregătiți brioșe moi și pufoase de ciocolată, care vor dispărea rapid de pe masă.
Aceste brioșe sunt foarte ușor de realizat și sunt sunt incredibil de moi. De îndată ce sunt servite la masă, vor fi mâncate cât ai clipi și toată lumea va cere supliment.
Brioșe moi și pufoase de ciocolată. Ingredientele pentru aluatul:
200 grame de făină,
8 grame de praf de copt,
50 grame de cacao amară,
150 grame de zahăr granulat,
180 ml de lapte,
8 grame de zahăr vanilat,
2 ouă,
70 ml ulei de semințe de floarea soarelui,
praf de sare.
Pentru decor:
picături de ciocolată neagră.
Pregătirea brioșelor
Ouăle se pun într-un bol, se adaugă zahărul vanilat și zahărul alb. Mixați cu un mixer electric pentru a obține un amestec fără cocoloașe. Adăugați un praf de sare și continuați să mixați. Integrați uleiul și laptele.
Făina se amestecă cu praful cacao și praful de copt. Pulberile se cern și se integrează în compoziția de ouă.
Lucrați cu telul până când amestecul este omogen și neted. Apoi trebuie să integrați și ciocolata neagră, tocată grosier.
Fursecuri fără zahar și fără ulei, dar cu multă ciocolată. Sunt gata în câteva minute
După ce amestecați cu grijă cu o spatulă, turnați aluatul în formele de brioșe, așezate pe o tavă de copt.
Decorați brioșele cu fulgi de ciocolată neagră și dați-le în cuptorul încins pentru 20 de minute, la 180 de grade. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News