Data publicării:

Tartă delicioasă și aromată fără coacere: ai nevoie de o lămâie și un litru de lapte

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Tartă delicioasă și aromată fără coacere, ai nevoie de o lămâie și un litru de lapte. Sursa foto: freepik.com
Tartă delicioasă și aromată fără coacere, ai nevoie de o lămâie și un litru de lapte. Sursa foto: freepik.com

E greu să reziști unui desert gustos la sfârșitul unei cine, dar nu toată lumea are răbdarea să facă unul.

Cu toate acestea, poți face rapid un desert fablos de bun, care te va cuceri de la prima bucățică. Exemplul perfect este această tartă cu lămâie, pentru care nu ai nevoie de cuptor.

Dacă îți dorești un desert bun și reconfortant, dar ai puțin timp la dispoziție, această rețetă ar trebui să te încânte! O tartă cu lămâie care va fi o adevărată plăcere pentru papilele gustative și pentru prepararea căreia ai nevoie de câteva ingrediente.

Plăcintă savuroasă cu multe legume. Rețeta secretă a bucătarilor francezi

Această rețetă a tartei cu lămâie se face rapid și ușor și necesită doar câteva ingrediente. Desertul  simplu și rafinat se topește în gură și îți va încânta toți invitații.

 

Ingredientele de care vei avea nevoie pentru baza preparatului:

300 grame de biscuiți;

200 grame de unt. 

Sticksuri de dovlecei în friteuza cu aer: niciodată nu ai mâncat o gustare atât de sănătoasă și crocantă

 

Ingredientele de care vei avea nevoie pentru prepararea cremei:

1 ou;

coajă unei lămâi;

sucul unei lămâi;

6 linguri de amidon de porumb;

1 litru de lapte;

1 pahar de iaurt de vanilie;

25 grame de sirop de arțar;

nucă de cocos rasă pentru decor.

 

Modul de preparare

 

Fursecurile se pun într-un blender și se macină bine. Toarnă biscuiții mănunții într-un bol, apoi adaugă untul topit. Se amestecă bine până când totul este bine încorporat. Pune acest amestec într-o tavă de tort cu diametrul de 30 cm și compactează bine. Tot ce trebuie să faci, apoi, este să pui baza tartei în frigider.

Păstrați corect portocalele și mandarinele: nu vor mucegăi și nu se vor strica. Trei trucuri interesante

Acum te poți ocupa de cremă. Toarnă lapte într-o cratiță și adaugă coaja de lămâie. Pune laptele la fiert. Când laptele începe să fiarbă, scoate coaja de lămâie. Laptele trebuie lăsat să se răcească.

Într-un bol se amestecă oul, amidonul de porumb și siropul de arțar. Adaugă iaurtul de vanilie și laptele călduț și amestecă bine.

Toarnă acest amestec într-o cratiță pusă pe foc și gătește, amestecând continuu până vei obține o cremă consistentă.

După câteva minute, ia cratița de pe foc și adaugă sucul de lămâie. Crema este gata.

Ești la dietă, dar nu vrei să renunți la un mic dejun gustos? Iată soluția

Scoate baza tartei din frigider și pune crema. După ce ai făcut acest lucru, pune din nou tarta în frigider și lasă-o să se odihnească timp de 3 ore. Poți decora apoi tarta cu nucă rasă de cocos. Desertul tău poate fi acum servit pe masă. Pofta buna !

 

Lămâia are zeci de beneficii pentru sănătatea inimii 

 

Cu un conținut de vitamina C de 50 mg, lămâia îți oferă tot ce are nevoie organismul tău când vine vorba de vitamine. Consumată în mod regulat, lămâia nu este doar un aliat pentru sistemul tău imunitar, ci poate reduce și riscul de boli cardiovasculare și accident vascular cerebral.

Lămâia ajută la reglarea greutății. Bogata în fibre și în special pectine, lămâia este considerată un puternic supresor al poftei de mâncare. Acesta este și motivul pentru care persoanele care doresc să slăbească sunt adesea sfătuite să bea apă cu lămâie . În plus, conținutul ridicat de aciditate al lămâii poate preveni formarea pietrelor la rinichi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel