Data actualizării:
Data publicării:

Tartă de mămăligă cu sos de roșii, ciuperci și piept de pui afumat. Rețeta inedită

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Sursa foto: Facebook "Cu Elena în bucătărie"
Sursa foto: Facebook "Cu Elena în bucătărie"

Tarta de mămăligă cu sos de roșii, ciuperci și pui este absolut delicioasă. Îi vei surprinde pe cei dragi cu acest preparat simplu, dar savuros.

Ingrediente 3 porții

- 400 g mălai
- 1l lapte
- 150 ml smântână
- 500 gr ciuperci proaspete
- 700 gr piept pui afumat
- 600 gr roșii decojite
- 1 lingură busuioc proaspăt tocat
- 2 linguri ulei măsline
- 2 căței usturoi tocaţi
- după gust sare, piper
- 1 linguriță oregano uscat
- 1 linguriță busuioc uscat

Vezi și: Omletă ţărănească la cuptor. Rețeta simplă de mic dejun

Cum se prepară

Se prepară o mămăligă nu foarte tare, din lapte, mălai, o linguriţă de sare. După ce se ia de pe foc, se adaugă smântâna și busuiocul proaspăt și se amestecă, potrivit cookpad.com. Mămăliga se pune într-o formă de tartă și se tapetează baza și pereţii formei și o dăm la cuptor pentru15-20 minute la 180 grade C, cât să prindă o mică crusta, pentru a evita scurgerea sosului. Se lasă să se răcească și între timp se prepară umplutura

Roșiile sedau prin blender, obţinându-se un suc foarte concentrat. Ciupercile se spală și se taie în felii. Uleiul se încinge într-o tigaie. Se adaugă usturoiul, ciupercile și se călesc până când se evaporă apa lăsată de ciuperci. Se adaugă puiul afumat și sucul de roșii, sare, piper, oregano și busuioc uscat și se ţine totul pe foc mic până când se obține un sos. Acest sos se toarnă în interiorul crustei din mămăligă. Se poate consuma imediat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel