Data publicării:
Tartă cu scorțișoară, fără coacere și fără zahăr. Este imposibil să nu-ți iasă
Nu îți place să stai mult în bucătărie, însă iubești dulciurile? Unde mai pui că rețeta pe care ți-o propunem, astăzi, nu are nici zahăr. Așadar, iată o prăjitură rapidă și sănătoasă...
Ingrediente
1 cană de nuci (miez de nucă, migdale, sau nuci caju)
1 cană de curmale fără sâmburi
1 cană de stafide
1 linguriță de scorțișoară
1 lingură de miere sau sirop de arțar (opțional, pentru un pic de îndulcire)
1 lingură de unt de nucă sau unt de migdale (opțional, pentru a întări compoziția)
Cum se prepară
Într-un robot de bucătărie, combinați nucile, curmalele, stafidele, scorțișoara și, dacă doriți, mierea sau siropul de arțar. Procesați până când ingredientele sunt bine mărunțite și se formează o pastă omogenă. Dacă este prea uscată compoziția, puteți adăuga puțină apă sau ulei de cocos pentru a ajuta la legare.
Întindeți amestecul într-o tavă de tartă, astfel încât să formeze un strat uniform. Puteți folosi o spatulă sau partea din spate a unei linguri pentru a netezi suprafața. Opțional, topiți untul de nucă sau de migdale și turnați-l peste compoziția de tartă pentru a ajuta la întărirea acesteia.
Lăsați plăcinta să se odihnească la frigider timp de cel puțin o oră, astfel încât să se îngroașe și să devină mai ușor de tăiat.
Tăiați tarta în felii și serviți.
Această plăcintă este o opțiune delicioasă și sănătoasă pentru cei care doresc să evite zahărul și să preparare un desert rapid și ușor. Poate fi adaptată cu diferite tipuri de nuci sau fructe uscate în funcție de preferințele personale.
Prăjitură cu mere și scorțișoară, fără zahăr. Oricine poate prepara această rețetă, fără efort!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News