Data actualizării:
Data publicării:

Tartă cu mere. Rețeta cu care NU dai GREȘ. Andreea Esca a dezvăluit SECRETUL unui desert DELICIOS

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto: Instagram / Andreea Esca
Foto: Instagram / Andreea Esca

Iată rețeta de tartă franțuzească cu mere a Andreei Esca.

Andreea Esca a dezvăluit o rețetă perfectă pentru ceastă perioadă, în care merele sunt vedetele.

Ingrediente

Pentru aluat:

- 300 gr făină

- 150 gr unt gras, tăiat cubulețe și lăsat un pic să se înmoaie

- un vârf de cuțit de sare și 80 ml de apă (sau lapte călduț)

Mod de preparare

1. Amestecați făina cu sarea, apoi puneți bucățelele de unt și începeți să le frământați cu buricele degetelor, până  se contopesc total cu făina. Nu vă speriați că se fărâmițează, puneți repede apa sau laptele, câte puțin, până vi se leagă și puteți forma o minge. O lăsați în frigider până e gata conținutul, a povestit Andreea Esca pentru AList Magazine.

2. Merele se curăță de coajă și se taie în sferturi sau chiar în bucăți mai mici. Apoi, faceți caramelul în cratiță topind 170 gr de zahăr la care adaugați 50 grame de unt. În caramel așezați bucățile de măr cum se vede în foto, și mai puneți deasupra 30 gr de zahăr și 30 g de unt în bucățele. Așezați peste mere coca pe care ați scos-o de la frigider și ați întins-o în prealabil pe o foaie de copt.

3. Băgați 40 de minute la cuptorul încălzit în prealabil la 180 de grade. Dacă vă place mai rumenită, o mai lăsați. După ce scoateți din cuptor tarta o lăsați 1o minute să se răcească un pic și o răsturnați. Serviți cu smântână sau cu înghețată de vanilie.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sa faca fiecare ce stie ????! Eu ma bag la...asta! Tu? Multumesc tatalui tau @irinachiriac86 pentru aceste mere, mere! ❤️ #tartetatin #cu #meredinmoldova

O postare distribuită de Andreea Ioana (@andreeaesca) pe

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel