Tartă cu banane și ciocolată: un desert uimitor de delicios. Blatul sfărâmicios și umplutura moale te vor cuceri
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 17 iun 2022, 08:49
WhatsApp
Tartă cu banane și ciocolată - un desert uimitor de delicios. Blatul sfărâmicios și umplutura moale te vor cuceri. Sursa - Pexels
Tartă cu banane și ciocolată - un desert uimitor de delicios. Blatul sfărâmicios și umplutura moale te vor cuceri. Sursa - Pexels
Banana este perfectă pentru refacerea sărurilor minerale, pierdute în timpul efortului sportiv. În combinație cu ciocolata neagră, bananele sporesc aportul de magneziu.

Desertul este perfect pentru cei care țin la siluetă. Blatul sfărâmicios și umplutura moale și delicioasă te vor cuceri.

O felie servită cu o ceașcă de cafea este varianta perfectă pentru o întâlnire de după-amiază cu vechii prieteni.  

Înghețată de casă cu afine: o rețetă ușoară, pe care o poate face și un copil

 

Ingredientele pentru blat:

130 grame de unt rece,

un ou,

250 grame de făină,

85 grame de zahăr granulat,

40 grame de migdale tocate,

praf de sare.

Sticks-uri de morcovi, o alternativă excelentă la chipsurile din comerț. Copiii îi vor adora

Pentru umplutură:

200 grame de dulceață de mere,

50 grame de chipsuri de ciocolată amară

4 banane.

Aceste doze sunt ideale pentru o matriță cu diametrul de 26 cm.

Tartă cu banane și ciocolată. PREPARARE

Puneți făina cernută în bolul robotului de bucătărie, adăugați untul rece tăiat în cuburi. Mixai ingredientele la viteză medie, până obțineți un amestec nisipos.

Se încorporează zahărul, migdalele tocate și praful de sare. La final se adaugă oul și se amestecă câteva minute. Când aluatul este omogen și uniform, formați o bilă, înveliți-o în folie alimentară și puneți-o la frigider pentru 30 de minute.

Rulouri umplute cu șuncă și brânză: un aperitiv rustic rapid și delicios

Între timp, preîncălziți cuptorul la 180° și tapetați ​tava de copt cu hârtie specială. Udați-o și strângeți-o pentru ca să adere bine de fund și margini. De asemenea, puteți unge tava cu ulei și puțin zahăr.

Întindeți blatul. Foaia de blat, care trebuie să aibă o grosime de 2 mm, se așează în tava pregătită. Nu uitați să înțepați suprafața blatului cu o furculiță. 

Biscuiți delicioși, fără coacere. Ai nevoie de trei ingrediente și micul dejun e gata 

Gemul de mere se întinde uniform pe blat. Tăiați bananele felii și aranjați-le deasupra gemului de mere. Tarta se coace aproximativ 30 de minute. Scoateți tarta cu banane din cuptor și ornați-o cu fulgii de ciocolată, care se vor topi puțin la căldură pentru a da un gust unic desertului dumneavoastră.

Clătite din mere și dovlecei. Un desert sănătos și delicios

Vă recomandăm să faceți clătite de dovlecei și mere, dacă doriți să încercați un desert nou și original. Dovleceii pot fi adaugați în compoziția multor deserturi, deoarece gustul lor este neutru, iar proprietățile sale sunt multiple. 


Pune usturoiul curățat într-un pahar cu lapte: un truc uimitor la care nu vei renunța niciodată

Dovleceii fac felurile de mâncare mai suculente și, cel mai important, sănătoase.  Toată lumea a făcut clătite cu mere, dar adăugând dovlecei în compoziție veți obține un desert nou și interesant, pe care chiar și copiii îl vor savura.


Iată ingredientele de care ai nevoie:

500 de grame de dovlecei, 
250 grame de făină de grâu,
2 ouă, 
2 mere,
150 grame de zahăr,
80 de mililitri de ulei vegetal, 
praf de sare,
2 linguri de apă minerală,
scorțișoară. 

Clătite din mere și dovlecei.  Mod de preparare

Spălați și curățați de coajă merele și dovleceii. Îndepărtați cotorul merelor. Apoi, trebuie să dați print-o răzătoare mică atât merele, cât și dovleceii. Puneți merele și dovleceii într-o strecurătoare, ca lichidul în exces se se scurgă.  

Desert, gata în 2 minute: amestecă toate ingredientele într-o cană și pune-o în cuptorul cu microunde

Ulterior, adăugați zahărul, făina cernută, sarea, apa minerală și ouăle și amestecați bine până obțineți un amestec omogen. Aluatul de clătite este gata.

Încălziți tigaia, adăugați ulei vegetal și începeți să prăjiți clătitele. Fiecare clătită trebuie prăjită câte 2 minute pe ambele părți. După ce ați prăjit clătitele, acestea trebuie așezate pe un prosop de hârtie pentru a îndepărta excesul de grăsime.

Ai ars mâncarea? Cu aceste trucuri o poți salva cu ușurință

Serviți clătitele fierbinți, cu smântână sau iaurt grecesc. De asemenea, puteți tăia câteva felii de mere, pe care pe așezați pe fiecare clătită, și să le presărați cu scorțișoară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?