Tartă cu banane caramelizate și nuci: o rețetă cu origini arăbești, care i-a cucerit pe gurmanzi
Incredibil de moale și delicioasă, această tartă cu banane și nuci te va cuceri de la prima bucățică. I maginați-vă un desert delicat, cu o notă persistentă de caramel, cu o textură moale și crocantă, în același timp. Rețeta de o rigine arabă te va surprinde încă de la prima mușcătură.
Irezistibilă și hrănitoare, această tartă cu banane și nuci este perfectă la micul dejun pentru a începe ziua cu o doză de energie. De asemenea, poate fi servită ca și gustare sau la finalul unei cine cu familia. Toată lumea va fi fermecată de gustul său delicat.
Pentru această rețetă aveți nevoie de ingrediente:
3 banane,
20 grame de unt,
60 grame de zahăr,
50 grame de miez de nucă,
2 ouă,
60 ml de ulei de semințe de floarea soarelui,
200 grame de făină,
120 ml de lapte,
praf de copt ,
zahăr vanilat,
zahăr pudră pentru decor.
Prăjitură fără unt, preparată din 2 dovlecei. O rețetă delicioasă, care este hitul sezonului
Modul de preparare
Curățați bananele și tăiați-le felii. Tocați nucile. Într-o tigaie antiaderentă, caramelizați 60 grame de zahăr, la foc mic până obține o culoare aurie plăcută. Se adaugă 60 de grame de unt, care se lasă să se topească complet, amestecându-l cu o spatulă.
Înghețată de casă super cremoasă, gata în doar 10 minute. Nu ai nevoie de smântână
Când începe să facă spumă, adăugați feliile de banane și amestecați. La final, adăugați nucile și uniformizați amestecul. Opriți aragazul și lăsați-l să se răcească.
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Se unge cu puțin ulei și cu zahăr o tava de copt cu dimensiunea 28X11 cm.
Într-un castron spargeți cele două ouă, adăugai zahărul vanilat și mixați-le cu un tel. Acum turnați încet uleiul de semințe de floarea soarelui și laptele. Mixați din nou.
Treptat se adaugă făina și praful de copt, care au fost cernute. Frământați aluatul pentru a-l uniformiza. La final se adaugă bananele caramelizate.
Ananas, copt cu scorțișoară. Servește desertul și vezi ce se întâmplă în câteva ore
Transferați compoziția în tavă, nivelați suprafața și coaceți timp de 30 de minute. Nu uitați să faceți testul cu scobitoarea. După ce tarta s-a copt, se scoate din cuptor și, după ce s-a răcit, se decorează cu zahăr pudră. Poftă bună!
Clătite delicioase cu cartofi, dintr-un minim de ingrediente: fără ouă și fără făină
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News