TAROM, probleme din cauza pandemiei. Activitatea, redusă
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
TAROM are în continuare probleme din cauza pandemiei şi operează în scădere faţă de anul 2019. 

Compania Naţională de Transporturi Aeriene Tarom operează în această perioadă la jumătate faţă de nivelul înregistrat în perioada similară din 2019, spun reprezentanţii companiei. Cererea scăzută este cauzată de cel de-al patrulea val al pandemiei prin care trece ţara noastră.

„În mod cert ne aşteptăm la o perioadă dificilă. Programul de iarnă a fost corelat cu potenţialul pieţei, dar şi cu caracteristicile destinaţiilor pe care le deservim, neluând în considerare scenariul anulării curselor“, spune pentru ZF Marius Popescu, purtător de cuvânt al companiei Tarom, citat de Mediafax.

Ţinta, 70 la sută

În vară, Tarom a operat la o capacitate de zbor de 60% faţă de sezonul din 2019, având un mix de curse charter şi zboruri regulate.

„Din nefericire încă ne confruntăm cu efectele pandemiei. Sperăm, totuşi, la o revenire a cererii spre 70% dintr-un an normal“, mai spune Marius Popescu.

Tarom a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 355 milioane lei, în scădere cu aproape 74% faţă de anul anterior, însă pierderile s-au majorat cu peste două ori mai mult, raportând pierderi de 439 milioane lei.

TAROM are 67 de ani 

Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM a aniversat pe 18 septembrie 67 de ani existență. TAROM a fost înfiinţată în 1954 şi a crescut în acelaşi timp cu aviaţia românească. Compania îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor, iar din 2010 este membră a Alianţei SkyTeam, din 1993 membră a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA) iar din 2000 este membră a Asociaţiei Companiilor Aeriene Europene (AEA).

"În data de 18 Septembrie 1954 decola prima cursă TAROM. De atunci sunt 67 de ani, milioane de kilometri parcurși și milioane de pasageri, sperăm noi, fericiți. Și milioane de dăți în care noi am repetat cuvântul "siguranță" pentru a defini zborurile TAROM. Acum, când zborul a devenit o experiență și mai valoroasă, ne bucurăm să putem contribui la reîntâlnirea cu familia, cu cei dragi, la reconectarea mediului de business sau pur și simplu la redescoperirea bucuriei de a călători...Doamnelor și domnilor, în numele companiei naționale TAROM, al întregului echipaj, dorim să vă urăm "bun venit" la bordul aeronavelor noastre și vă întâmpinăm, ca de fiecare dată, cu cea mai mare căldură. Asta facem de 67 ani!", au scris reprezentanții TAROM pe pagina de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel