Țările în care meteorologul ANM Meda Andrei nu ar merge niciodată în august. ”Să avem mare grijă”/ VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto ilustrativ pexels
foto ilustrativ pexels
Deși vorbim despre plin sezon, meteorologul afirmă că schimbările climatice vin la pachet și cu schimbarea preferințelor turistice.

Meteorologul Administrației Naționale de Meteorologie, Meda Andrei, a spus în ce țări nu ar merge niciodată în vacanță în luna august.

Cu privire la temperaturile ridicate din luna octombrie 2023, a doua cea mai caldă lună din istoria măsurătorilor meteorologice, Meda Andrei a spus că inclusiv litoralul românesc a beneficiat: ”S-a putut face și plajă”. ”Sunt zone în care faptul că este tot mai cald este de ajutor. De aceea, este posibil ca, din cauza schimbărilor climatice, să se schimbe obiceiurile turistice, perioada în care merg în anumite zone, să se prelungească sezonul de vară spre septembrie - octombrie. Septembrie se poate prelungi cu temperaturi mult mai ridicate și atunci să preferăm să mergem în concediu în septembrie decât în iulie - august” a spus meteorologul. 

Vorbind despre sudul Europei, Meda Andrei a afirmat că ”Trebuie să avem mare grijă. În afară de faptul că este extrem de cald - în Grecia sau în Turcia nu aș merge în august niciodată, nici în Spania, nici în Italia - este mult prea cald. Este sezon, dar, atenție, sunt zone în care adesea apar incendii de vegetație. Atunci, trebuie să avem grijă. Da, este sezon, dar, cum spuneam, se pot schimba lucrurile tocmai din acest motiv - al schimbărilor climatice n.r.”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel