Țările care au învins țigările. Exemplu pentru România și o ciudățenie din Suedia. Mihai Bundoi: De ce oamenii din țările nordice folosesc snus
Țigaretele electronice și produsele cu tutun încălzit sunt considerate alternative mai puțin nocive față de fumatul clasic din mai multe motive.
Țigaretele electronice și produsele cu tutun încălzit nu ard tutunul, ci îl încălzesc. Arderea tutunului în țigaretele tradiționale produce mii de substanțe chimice, dintre care multe sunt dăunătoare și cancerigene. Produsele alternative reduc expunerea la aceste substanțe.
Mihai Bundoi, Head of Scientific & Medical Affairs, Philip Morris România, a fost invitat la DC News, DC News TV și DC Medical unde a vorbit despre situația din alte țări privind fumatul.
„În Noua Zeelandă, după introducerea pe piață a produselor cu tutun încălzit și a țigaretelor electronice și promovarea lor în consecință ca o alternativă mai puțin nocivă a fumatului clasic de către autoritățile medicale, într-un interval de cinci ani, prevalența fumatului a scăzut cu 49%. Astăzi vorbim despre una dintre cele mai mici prevalențe la nivel global. Aceeași situație o întâlnim în Suedia, de exemplu. În Suedia, consumul de nicotină este egal cu consumul de nicotină din toate țările europene. Dar atenție! În Suedia prevalența fumtului este de 6%. Este țara cu cea mai mică prevalență a fumatului din lume. Suedezii folosesc niște pliculețe cu nicotină, cunoscute drept „snus” (n.r. - Snus-ul este un produs din tutun umed, care se introduce sub buza superioară și se consumă fără a fi necesară mestecarea sau scuiparea).
Toată lumea se întreabă de ce Suedia și Norvegia folosesc așa ceva. Explicația este foarte simplă: Clima nordică - marcată de umezeală și temperaturi scăzute și noapte polară - nu permite uscarea tutunului. Implicit nu permite fabricarea de țigarete. Și atunci, oamenii din Suedia au găsit această metodă de a folosi pliculețele cu nicotină”, a zis Mihai Bundoi, Head of Scientific & Medical Affairs, Philip Morris România, la DC News, DC News TV și DC Medical.
„Japonia este un caz școală. Japonezii sunt înclinați către tehnologie și inovație. Acolo au prins foarte bine produsele de tutun încălzit, respectiv țigarete electronice, fiind promovate ca o alternativă mai puțin nocivă la fumat de către autorități. Prevalența fumatului s-a prăbușit după adoptarea acestor alternative”, a mai spus Mihai Bundoi.
Marea Britanie a emis chiar ghiduri de utilizare a țigaretelor electronice și a produselor cu tutun încălzit pentru oamenii care doresc să se lase de fumat.
Autoritățile sanitare britanice susțin utilizarea acestor produse ca parte a strategiilor de reducere a efectelor nocive asociate fumatului tradițional. În Marea Britanie au fost publicate mai multe rapoarte și ghiduri care sugerează că țigaretele electronice sunt cu mult mai puțin nocive decât țigările tradiționale și pot ajuta oamenii să renunțe la fumat. De asemenea, ei au promovat utilizarea acestora în campaniile de sănătate publică și au colaborat cu organizații care oferă servicii de renunțare la fumat.
În 2020, Philip Morris International (PMI) a publicat Declarația de misiune prin care a reafirmat angajamentul asumat în 2016 de a construi un viitor fără fum.
Philip Morris International (PMI) s-a concentrat pe dezvoltarea, fundamentarea științifică și comercializarea responsabilă a produselor fără fum care sunt mai puțin nocive decât fumatul, cu scopul de a înlocui definitiv țigările, de îndată ce acest lucru este posibil în țările în care își desfășoară activitatea.
Aceste produse alternative inovatoare nu ard tutunul, nu produc fum și, astfel, generează niveluri semnificativ mai reduse de substanțe toxice în comparație cu țigările.
Un viitor fără fum este realizabil, iar beneficiile pe care le-ar putea aduce adulților care altfel ar continua să fumeze, și, prin consecință, sănătății publice globale, sunt enorme.
IQOS este liderul categoriei de produse din tutun încălzit la nivel mondial și reprezintă primul pas către un viitor fără fum. Mii de fumători adulți din întreaga lume aleg să treacă la IQOS în fiecare zi.
VEDEȚI ȘI: Nu poți să te lași de țigări? Iată o soluție simplă! Ce nu știai despre nicotină! Credeai că duce la cancer? Mihai Bundoi demontează mituri legate de fumat / video:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News