Tăriceanu vrea explicații: O să-i cerem socoteală lui Frunzăverde
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
tăriceanu dc
tăriceanu dc

Călin Popescu Tăriceanu spune că înscrierea la OSIM a Partidului Național Popular Liberal de către Sorin Frunzăverde este surpinzătoare, fapt pentru care vicepreședintele PNL va trebui să dea explicații colegilor liberali.

Fostul premier este surprins de inițiativa colegului său liberal, despre care spune că va fi nevoit să dea unele explicații, subliniind că în interiorul partidului nu s-a discutat niciodată despre un eventual PNLP. ”Ceea ce m-a surprins mai mult este inițiativa pe care Sorin Frunzăverde a luat-o de a înregistra o denumire ușor bizară, Partid Național Popular și Liberal. Nu știu când a făcut-o, dacă a făcut-o acum și dacă a făcut-o cu un scop. Iarăși mi-ar fi foarte simplu să fac speculații, în general sunt tentat să nu fac astfel de speculaţii, dar sigur că o clară explicație Sorin Frunzăverde va trebui să o dea. Și atunci ne vom da seama dacă este un demers strict personal al lui sau aceste demers se înscrie într-o încercare hai să zicem de altă natură, din partea unor anumite cercuri din PNL. N-am auzit să fi fost o discuție, în niciun caz n-a existat o discuţie oficială în PNL, care să mă ducă cu gândul că PNL s-ar putea îndepărta de familia liberală,” declară fostul premier, citat de Newsin.

El reamintește de momentul când PDL a schimbat PES pentru PPE, arătând că la aceleași critici s-ar expune și PNL dacă s-ar alătura popularilor europeni. ”Dacă noi în România ținem un discurs public în care condamnăm traseismul, condamnăm faptul că PDL a sărit peste noapte din barca socialiștilor în barca PPE, atunci dacă cineva gândește că PNL ar putea să-ș pună o astfel de problemă, atunci sigur că ar trebui să răspundem și noi celor care condamnă traseismul politic,” afirmă liberalul.

Afirmația lui Crin Antonescu, conform căreia PNL privește cu interes la PPE, nu este, potrivit lui Călin Popescu Tăriceanu, dovada unei apropieri între liberalii români și popularii europeni. Totodată, fostul premier spune că o alianță cu PDL nu intră în discuție, PNL având de respectat un parteneriat cu PSD.

Vicepreședintele PNL, Sorin Frunzăverde, a depus la OSIM o cerere de înregistrare a mărcii Partidul Național Popular European, decizie care nu înseamnă, potrivit acestuia, că se va forma un alt partid. El a explicat că se dorește protejarea PNL pentru ”a se evita confuzii prin apariţia unor grupuri care să se folosească ei de aceste sintagme”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel