Tăriceanu spune ce ar fi vorbit cu Dăncilă: A venit să-mi propună asta!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Călin Popescu Tăriceanu a spus la Digi 24 ce ar fi vorbit cu Viorica Dăncilă, la un moment dat, în august. 

"Am avut o discuţie cu doamna Dăncilă, la un moment dat în luna august. În momentul în care a înţeles că suntem nemulţumiţi de modul în care merge guvernarea, i-am spus doamnei Dăncilă: 'Uitaţi-vă puţin că suntem într-o defensivă de doi ani de zile. Percepţia generală a populaţiei este proastă, cu toate că sunt anumite lucruri care s-au făcut bine, anumite performanţe economice bune: creştere economică, salarii mărite, pensii mărite, şomaj redus. Dar de ce e percepţia proastă? Pentru că sunt alte lucruri care sunt taxate sever de către oameni: percepţia legată de corupţie, incompetenţa, nepotismul. Haideţi să încercăm să corectăm aceste lucuri şi să vedem cum mergem mai departe. Trebuie să facem nişte lucruri importante: restructurarea guvernului, recalibrarea programului de guvernare, reducerea numărului de secretari de stat'.

După ce mi-a spus că da, este de acord, mi-a spus că nu poate să le facă din diferite motive: că sar în sus organizaţiile, că nu are majoritate în Parlament. A fost de acord în principiu, dar urma să le transpunem. Când să le transpunem nu s-a mai făcut nimic. I-am spus doamnei Dăncilă: ' Doamna Dăncilă, îmi pare rău, nu merge, scârţâie'. Atunci a venit cu această propunere: să mergem pe liste comune la alegerile parlamentare din 2020. I-am spus: 'vă mulţumesc, nu mai am încredere. Am făcut o înţelegere în privinţa susţinerii unui candidat comun la alegerile prezidenţiale şi nu aţi respectat înţelegerea, a doua oară nu mai pot să merg în felul acesta' ",  a spus Tăriceanu, la Digi 24. 

VEZI ŞI Tăriceanu, despre Kovesi, la Digi 24: Slugărnicie! Duplicitate! Știu că nu vă face plăcere să auziți ce zic acum

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel