Tăriceanu, replică după ce Ponta l-a scos de pe lista scurtă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Călin Popescu Tăriceanu exclude varianta candidaturii sale la prezidențiale din partea PSD și precizează că nu s-a hotărât încă dacă se va mai înscrie în cursa pentru Cotroceni, după ce tentativa refacerii USL a eșuat.

"Eu nu pot să fiu candidatul PSD-ului, ci al USL. În actualul context, această candidatură din partea Uniunii Social Liberale nu pare să aibă niciun fel de suport și nici sens discuția aceasta", a declarat Tăriceanu, marți seară, la România Tv.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că lista scurtă a stângii include două nume: al său și cel al primarului Capitalei, Sorin Oprescu. 

"S-a închis chestia asta. Eu cred și probabil că dl. Tăriceanu va candida la prezidențiale, dar atâta timp cât nu există USL știe foarte clar și domnia sa că PSD-ul va avea propriul candidat. În acest moment nu se pune problema și nici nu cred că dl. Tăriceanu vrea să fie candidatul PSD, vrea să fie candidatul USL-ului", a declarat Ponta, luni seară, într-un interviu pentru România Tv.

Tăriceanu a reacționat spunând că "eu voi putea să candidez într-o altă formulă, dar este prea devreme ca să anunț așa ceva, astfel de decizie o voi lua după ce mă voi consulta cu tovarășii mei".

Șeful Senatului a precizat că discuția despre candidatura sa la prezidențiale "nu este de actualitate", pentru că el urmărește să lanseze o inițiativă pentru păstrarea identității liberale. 

Tăriceanu a menționat că nu exclude ipoteza înființării unui vehicul politic liberal chiar înainte de alegerile prezidențiale din noiembrie.

Ponta: PSD nu-l susține pe Tăriceanu. Să candideze ca independent!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel