Tăriceanu, replică după ce Ponta l-a scos de pe lista scurtă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Călin Popescu Tăriceanu exclude varianta candidaturii sale la prezidențiale din partea PSD și precizează că nu s-a hotărât încă dacă se va mai înscrie în cursa pentru Cotroceni, după ce tentativa refacerii USL a eșuat.

"Eu nu pot să fiu candidatul PSD-ului, ci al USL. În actualul context, această candidatură din partea Uniunii Social Liberale nu pare să aibă niciun fel de suport și nici sens discuția aceasta", a declarat Tăriceanu, marți seară, la România Tv.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că lista scurtă a stângii include două nume: al său și cel al primarului Capitalei, Sorin Oprescu. 

"S-a închis chestia asta. Eu cred și probabil că dl. Tăriceanu va candida la prezidențiale, dar atâta timp cât nu există USL știe foarte clar și domnia sa că PSD-ul va avea propriul candidat. În acest moment nu se pune problema și nici nu cred că dl. Tăriceanu vrea să fie candidatul PSD, vrea să fie candidatul USL-ului", a declarat Ponta, luni seară, într-un interviu pentru România Tv.

Tăriceanu a reacționat spunând că "eu voi putea să candidez într-o altă formulă, dar este prea devreme ca să anunț așa ceva, astfel de decizie o voi lua după ce mă voi consulta cu tovarășii mei".

Șeful Senatului a precizat că discuția despre candidatura sa la prezidențiale "nu este de actualitate", pentru că el urmărește să lanseze o inițiativă pentru păstrarea identității liberale. 

Tăriceanu a menționat că nu exclude ipoteza înființării unui vehicul politic liberal chiar înainte de alegerile prezidențiale din noiembrie.

Ponta: PSD nu-l susține pe Tăriceanu. Să candideze ca independent!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel