Tăriceanu, răspuns pentru Iohannis: Mă bucur, este principala soluţie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Călin Popescu-Tăriceanu
Călin Popescu-Tăriceanu
Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a răspuns solicitării preşedintelui Klaus Iohannis de modificare a legii electorale, astfel încât problemele din diaspora de pe 26 mai să nu se mai repete. 

"Comisia va trebui să aibă în vedere două capitole distincte. Ce modificări legislative trebuie să facem şi ce recomandări să facă Guvernului ca prin măsurile administrative, cum ar fi multiplicarea secţiilor de votare, câte cabine de vot să fie, să asigurăm desfăşurarea în condiţii bune a votului din străinătate. Şi acest lucru cred că este important de ştiut pentru că propunerea cu care noi am venit, a votului anticipat prelungit, a fost preluată de preşedintele Iohannis. După ce a preluat ideea noastră cu un pact politic, văd că a preluat şi această idee şi mă bucur pentru că este principala soluţie pentru ca pe viitor aceste deficienţe să nu mai apară la votul din străinătate", a declarat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. 

Miercuri dimineaţă, preşedintele Klaus Iohannis a solicitat Guvernului modificarea legii electorale cât mai rapid, astfel încât la alegerile prezidenţiale să nu mai existe problemele înregistrate la alegerile din 26 mai. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel