Tăriceanu, despre Kovesi, la Digi 24: Slugărnicie! Duplicitate! Știu că nu vă face plăcere să auziți ce zic acum
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu
Invitat la Digi 24, Călin Popescu Tăriceanu a vorbit despre numirea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef european. Fostul şef al Senatului a spus către Cosmin Prelipceanu că e posibil să se supere de ce va zice despre Kovesi.

"Doamna Kovesi îmi pare o persoană care este caracterizată de mediocritate profesională, de slugărnicie, de duplicitate, ştiu că nu vă face plăcere că spun lucrurile acestea, o persoană care a favorizat acţiunea forţelor oculte asupra justiţiei şi interferenţa lor în justiţie", a spus Călin Popescu Tăriceanu la digi24. 

”Este sancționată cu două decizii CCR. A fost sancționată pentru faptul că nu a vrut să se prezinte la audierile în Parlament. A sancționat acțiunea ei, nu a sancționat persoana, dar ea era titulara acțiunii, nu era o acțiune impersonală. E o lecție care ni se dă, în sensul prost în care înțelege UE să facă lucrurile. Nouă ni s-a cerut riguros să avem oameni profesioniști în instituții. Am avut curiozitatea să citesc CV-ul domnului Bohnert și acum vedem că nu contează calitățile profesionale, experiența, ci jocul politic. Nouă ni se spunea - nu faceți interferență politică în justiție și s-a dovedit acolo că se face exact invers", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, joi seară, la Digi 24.

VEZI ŞI Tăriceanu spune ce ar fi vorbit cu Dăncilă: A venit să-mi propună asta!

"Kovesi a distrus încrederea în justiție. Abuzurile judiciare au fost patronate de DNA", a mai zis Tăriceanu.

"Nu sunt încântat de alegerea Laurei Codruța Kovesi", a subliniat fostul şef al Senatului. 

Laura Codruța Kovesi a fost votată procuror-șef european, în Comitetului Reprezentanţilor Permanenţi (COREPER).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel