Data publicării:

Tăriceanu, despre Iohannis: Inventează teme politice și mișcări de stradă

Autor: DCNews Team | Categorie: Politica
WhatsApp
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis
Călin Popescu Tăriceanu a declarat că Opoziția vorbește în moțiune despre „frânghie în casa spânzuratului", fiind susținătorii unui șef de stat care inventează teme politice desprinse din filmul „Wag the Dog", în care este inventat un război ca să ascundă o relație neprincipială cu președintele.

„Am impresia că vorbiți de frânghie în casa spânzuratului pentru că sunteți susținătorii al unui președinte care a împărțit România între alegătorii lui și penali, între pesediști și restul lumii. Al unui președinte care lipsește cu săptămânile de la slujbă, iar când revine sporadic inventează teme politice parcă sunt desprinse din celebrul film „Wag the dog", în care știți că președintele inventează un război ca să își ascundă o relație neprincipială. Nu suntem chiar în această situație, stăm mult mai bine. Președintele nostru e mult mai pașnic. Inventează numai mișcări de stradă și referendumuri doar pentru a-și acoperi inactivitatea și lipsa de viziune", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la dezbaterea moțiunii de cenzură în plenul reunit al Parlamentului.

Liderul ALDE a afirmat că textul moțiunii de cenzură „i-a pus capac" și că politicienii ori nu mai au imaginație, ori au prea multă.

„În calitate de parlamentar am trecut prin nenumărate moțiuni de cenzură. La unele din ele am fost în sală, la altele am fost în banca ministerială, iar timp de patru ani cât am fost prim-ministru am fost confruntat cu nenumărate moțiuni de cenzură, din păcate pentru care care le-au înregistrat nu a fost niciuna de succes. M-am obișnuit să dau piept cu tot felul de acuzații la adresa mea sau a guvernului pe care îl conduceam sau din care făceam parte. Am trecut peste aceste acuzații, unele dintre ele de-a dreptul hilare, pentru că am înțeles că acesta este jocul democratic, este dreptul opoziției de a depune moțiuni de cenzură. Este un moment adânc și larg mediatizat, stau rudele și vă urmăresc, prietenii, unii din activiștii de partid. E un spectacol fără doar și poate. Totuși cred că textul prezentei moțiuni de cenzură cu toată experiența pe care o am mi-a pus capac. O fi semn că politicienii nu mai au imaginație sau poate au prea multă. Fără îndoială, vă asigur că nu cred că guvenarea PSD-ALDE este una perfectă. E departe de a fi perfectă. Am făcut și lucruri bune, unele foarte bune, am făcut și greșeli", a explicat Tăriceanu.

Vezi și: Tăriceanu: Diaspora este folosită în scop electoral

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel