Tăriceanu, descentralizare: "Nu e soluţia de a-i plimba la Bucureşti pe toţi"
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Călin Popescu-Tăriceanu, p reşedintele Senatului, a declarat, luni, că nimic nu este mai important decât 'a face o descentralizare profundă', a delega responsabilităţile la nivel local.

'Am văzut declaraţia domnului Dragnea, cred că e nevoie să facem o discuţie şi să ne spună exact miniştrii care văd că ar fi problemele sau cu ce probleme se confruntă. Eu cred că nimic nu este mai important decât a face o descentralizare profundă. Cred că ideea de a ţine în mână toate deciziile şi miniştrii, aici fiecare trebuie să înţelegeţi, au nu numai o problemă de administrare, dar şi o problemă de orgoliu. Fiecare vrea să fie mai important, să aibă o influenţă mai mare în Cabinet şi acest lucru se întâmplă peste tot, nu e o problemă românească. Am văzut-o şi în alte Guverne, există întotdeauna o concurenţă între membrii Cabinetului, dar acest lucru nu trebuie să fie o frână pentru descentralizare, pentru că, altfel, pentru orice decizie, că e vorba de autorităţile locale, că e vorba de cetăţeni, trebuie să înţelegem că nu e soluţia de a-i plimba la Bucureşti pe toţi pentru a le rezolva problemele şi trebuie să delegăm responsabilităţile la nivel local', a precizat Tăriceanu, după şedinţa Biroului permanent al Senatului.

El a adăugat că nu a avut discuţii pe tema descentralizării cu miniştrii ALDE, precizând că acestea trebuie purtate în prezenţa premierului.

[citeste si]

'Nu am discutat cu niciunul dintre miniştri şi, aşa cum v-am spus, o să facem o discuţie în prezenţa doamnei prim-ministru şi dânsa o să ne informeze şi o să ascultăm punctele de vedere pentru a vedea cum depăşim aceste chestiuni, până la urmă, fireşti, problemele cu care se confruntă descentralizarea', a explicat Tăriceanu, răspunzând unei întrebări pe această temă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel