Tăriceanu, declaraţii după vizita la Guvern: "Nu se pune problema"
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
C.P.Tariceanu
C.P.Tariceanu
Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, au fost la Palatul Victoria, unde s-au întâlnit cu premierul Viorica Dăncilă timp de două ore.

La finalul şedinţei, Tăriceanu a declarat că i-a transmis premierului că are tot sprijinul său și al ALDE.

"Îi dau asigurările că se va bucura de tot sprijinul. Am asigurat-o de soliditatea majorității guvernamentale din Parlament. I-am vorbit de sprijinul instituțional de președite al Senatului. Am făcut o discuție mult mai largă și pe alte subiecte. Cele 3 categorii mari de proiecte pe care Guvernul le propune pentru parteneriatul public- privat: autostrăzi, spitale CFR și Spitalul Republican. Am vorbit și despre stadiul proiectului de ordonanță referitor la achizițiile publice, va fi aprobat mâine, în ședință. Mi-a arătat câteva planșe. A fost o întâlnire foarte agreabilă. Mi-a zis și de întâlnirea pe care a avut-o ieri cu reprezentanții diplomatici ai statelor din UE." a afirmat Tăriceanu.

"A fost o agendă destul de plină. Am vrut să arăt ca prim-ministrul are acest suport necondiţionat din partea noastră. Actul de guvernare nu îmi este indiferent. Urmăresc de aproape actul de guvernare. Am ţinut să o felicit pe doamna Dăncilă pentru modul corect în care se comporta guvernul în raport cu cetăţenii.", a mai declarat el.

Pilonul II

"N-am discutat de Pilonul II. Şi prim ministrul a spus, şi eu repet: nu se desfiinţează. Am văzut şi o campanie făcută de PNL, e dreptul lor să dezinformeze. A fost o greşeală din partea Comisiei de Prognoză. Nu se stopează nimic. Trebuie să înţelegeţi un lucru: aceeaşi origine o au şi contribuţiile la Pilonul I şi la Pilonul II. Vrem să avem o imagine clară asupra randamentului depus de pilonul 2, unde se duc banii, care este impactul lor asupra economiei, de aceea este necesara această analiză, dar nu se pune problema desfiinţării." a mai spus Tăriceanu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel