Tăriceanu, atacuri repetate la Crin Antonescu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Călin Popescu Tăriceanu a declarat astăzi că noua Constituție nu ar trebui să se facă pentru un singur om, referire clară la Crin Antonescu. Fostul premier mai are "impresia" că tabăra lui Crin Antonescu deține consilieri din Coreea de Nord.

Călin Popescu Tăriceanu spune că susține fără rezerve republica parlamentară și că ar trebui ca PNL să nu se mulțumească cu jumătăți de măsură, amintind de revizuirea din 2003, când Adrian Năstase și-a făcut atribuțiile prezidențiale pentru el.

"PNL are nevoie de o opțiune clară care să plece de la principii și să nu se bazeze pe confortul unor persoane așa cum s-a întâmplat la revizuirea Constituției din 2003. Avem o Constituție hibridă, nefericită, care are sămânța de tulburare a ordinii constituționale. Cred că trebuie să găsim o soluţie politică care să evite astfel de situaţii și să asigure stabilitatea politică", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Senatorul face referiri la președintele PNL, candidatul USL la prezidențiale, care a susținut republica parlamentară, până de curând, atunci când a afirmat că nu mai crede în acest fel de schimbare, deoarece ar oferi prea multă putere premierului.

Tot astăzi, Călin Popescu Tăriceanu s-a arătat deranjat de membri BPC al PNL care nu acceptă decât ideile lui Crin Antonescu. "Am impresia că s-au angajat consilieri politici din Coreea de Nord care să ne învețe principii democratice solide", a spus el.

Fostul premier a depus două modificări la Statutul PNL:

1.Candidatul PNL pentru alegerile prezidenţiale să fie prin ales prin vot universal al tuturor membrilor de partid.

2. Alegeri uninominale pentru toate funcţiile din partid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel