Tăriceanu rupe alianța cu PSD și se aliază cu Pro România, dacă nu va fi susținut la prezidențiale! Știrea serii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Victor Ponta și Călin Popescu-Tăriceanu
Victor Ponta și Călin Popescu-Tăriceanu
Dacă nu va avea susținerea PSD în candidatura pentru prezidențiale, Călin Popescu Tăriceanu aruncă bomba! 

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, la Antena 3, în emisiunea Sinteza Zilei: 

Î: Sunteți decis să candidați la funcția de președinte al României? 


Da, acest lucru vi-l spun fără doar și poate, împreună cu colegii mei am analizat acest lucru și mă îndrept spre o candidatură, dar ar fi mult mai util să aibă o susținere cât mai largă, adică să fie din partea coaliției PSD și ALDE și poate chiar mai mult. Am văzut că există o așteptare din partea susținătorilor noștri, mă refer și la cei din ALDE și din PSD, pentru a avea o candidatură cât mai puternică. Am văzut cu toții sondajele, și cele făcute de PSD și cele făcute de ALDE și un candidat cu susținere comună are toate șansele să se opună cu succes actualului președinte. 

Dacă nu vom reuși să avem un candidat comun cu PSD, după 22 iulie vom vedea cum vom configura o alianță care să aibă un candidat cu șanse. 

Î: În condițiile în care nu veți primi sprijin la prezidențiale din partea PSD, vă veți gândi la o altă alianță? 


Da, voi vedea dacă pot, împreună cu colegii mei, să găsim o altă formulă de alianță care să ne crească șansele. 

Î: O altă formulă de alianță ar însemna Pro România? 

Poate să însemne Pro România, da. Convingerea mea este că, dacă vom merge cu mai mulți candidați, riscurile legale de a nu ajunge în turul doi sunt foarte mari și candidaturile separate, dacă le vom hotărî așa pot să aducă o anumită stare de tensiune în timpul campaniei. 

Întrebat dacă-l poate învinge pe Klaus Iohannis în turul doi, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns: ”Absolut și vă spun și de ce. În primul rând, eu sunt foarte curios cum își va justifica președintele cei cinci ani de mandat. Nu văd prea multe realizări la capitolul acesta în ceea ce îl privește pe președinte. Voturile în momentul de față, chiar dacă președintele este pe primul loc în sondaje, voturile nu au fost date niciunui candidat și depinde numai de noi să găsim candidatul care să vină cu propunerile pe care românii le așteaptă pentru a contura o adevărată alternativă la actualul președinte”. 

Anunțul vine înainte de ședința decisivă a PSD de luni, când se discută sondajele pentru prezidențiale și posibilul candidat pentru Cotroceni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel