Tăriceanu, anunţ despre bugetul pentru anul 2019
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Tăriceanu
Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, a făcut o declaraţie de presă la Senat, în cadrul căreia a vorbit despre bugetul de stat pe anul 2019. 

Liderul ALDE a făcut o serie de precizări legate de propunerile şi proiectele pe care le are partidul pe care-l conduce în ceea ce priveşte bugetul de stat pentru anul 2019. 

"Am convenit, împreună cu colegii mei - şi e firesc acest lucru - ca bugetul să nu pornească de la un calcul mai degrabă strict financiar sau contabil ci de la priorităţile pe care le stabilim. Aceste priorităţi, în opţiunea noastră, a celor de la ALDE, se referă, în principal, la eforturile de care Guvernul şi administraţia trebuie să le facă pentru extinderea şi modernizarea infrastructurii sau pe alte proiecte din domenii strategice cum ar fi energia.

Am să vă enumăr câteva proiecte pe care noi le vom ridica în discuţia cu partenerii noştri din cadrul coaliţiei - colegii din PSD. Sunt proiecte pe care putem să le finanţăm cu fonduri europene deci va fi nevoie într-o măsură mai mică de un efort bugetar propriu: mă refer la refacerea şenalului navigabil al Dunării, astfel încât fluviul să poată fi folosit pentru navigaţie 365 de zile pe an; modernizarea şi extinderea portului de la Calafat atât pentru cereale şi mărfuri industriale - în speţă autoturismele de la Craiova; modernizarea podului Giurgiu şi refacerea căii ferate Bucureşti - Giurgiu care nu mai e în funcţiune din anul 2006 când a fost distrus podul de la Grădiştea; modernizarea şi extinderea podului de la Ruse", a declarat Călin Popescu Tăriceanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel