Tăriceanu: "Am acceptat ȘEFIA Senatului". Ce spune Cătălin Striblea
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a fost prezent la negocierile de luni din interiorul Alianței PSD-PC-UNPR, unde s-a discutat propunerea pentru postul de președinte al Senatului. 

"Discuția a avut ca subiect candidatura mea la președinția Senatului. Am acceptat propunerea, care mă onorează și-mi dă convingerea că voi merge mai departe cu proiectul USL. Sper să-mi aduc o contribuție importantă, consistentă. Mă aștept la un vot de susținere din  partea unora dintre foștii colegi liberali", a spus Călin Popescu Tăriceanu, la ieșirea de la discuții.

Cătălin Striblea a comentat, la România Tv, acest subiect: "Va fi foarte interesant la vot. Acolo e lucrul cheie a ceea ce se va întâmpla în perioada următoare. De către cine va mai fi votat domnul Tăriceanu în afară de această nouă alianță USD? Va fi votat și de liberalii care vor să-i întoarcă unele favoruri, care l-au sprijinit sau care vor să fie împotriva lui Antonescu? O să fie foarte interesant să numărăm voturile pe care le ia domnul Tăriceanu. În mod cert, vrea să rupă o falangă din zona PNL, care să-l susțină la președinția Senatului, dar și care să-l susțină pe mai departe la Președinția României. Dacă ar produce o fisură în PNL destul de mare astfel încât să fie susținut pentru această funcție, domnul Tăriceanu ar putea câștiga sprijin și dinspre USD. E un joc care începe astăzi. Eu zic că domnul Tăriceanu are un capital electoral. Cumva, este înrădăcinată ideea că domnul Tăriceanu este prim-ministrul care a adus un trai ceva mai bun românilor și că a fost un adversar bun al domnului Traian Băsescu". Jurnalistul a ținut să sublinieze: "Dacă domnul Antonescu își găsește direcția bună și crește în sondaje, cu greu va pierde partidul pe care și așa îl stăpânește foarte bine, și-a pus oameni în funcții cheie, are oameni în administrație, oameni care-l sprijină, oameni cu care a mers de la început".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel