Data actualizării:
Data publicării:

Tăriceanu a RĂBUFNIT. "Cel mai anti-românesc Guvern! Îndepărtați fără întârziere"

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Politica
WhatsApp
Călin Popescu Tăriceanu a răbufnit la adresa Guvernului Orban, în ceea ce privește lipsa colaborarării pe timpul stării de urgență, dar și asupra măsurilor luate pentru mediul de afaceri.  

Întrebat ce măsuri ar trebui să ia Gurvernul și Ministerul de Interne pentru starea de urgență impusă de COVID-19, în contextul în care partidele politice se plâng că Guvernul Orban nu colaborează, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns, în direct la Antena 3.

"Lipsa de dialog cred că e generată de două cauze. În primul rând este lipsa de apetență specifică acestui Guvern la dialog și în al doilea rând, cred că exact lipsa unui plan de măsuri articulat care să poată să fie prezentat și discutat. De ce? Pentru că, atenție, ordonanțele de urgență pe care Guvernul le emite vin spre aprobare în Parlament. Actualul Guvern știți foarte bine că are aproximativ 20% din sprijinul parlamentar necesar, deci el nu poate să adopte aceste OUG numai cu sprijinul pe care îl are. Ordonanțele riscă să fie ori puternic modificare, ori să fie respinse", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, în direct la Antena 3.

Sprijinul trecut doar pe hârtie

"Măsurile care au fost luate până acum legate de sprijinul pe care sistemul bancar să-l acorde întreprinderilor bineînțeles băncile la rândul lor primind un influx de bani de la Guvern, pare să fie numai pe hârtie, pentru că așa cum spuneam, semnalele pe care le-am primit în ultimele zile de la mediul economic, arată, fără doar și poate, că cea mai mare parte a întreprinderilor nu se califică în modul în care e strisă Ordonanța pentru accesarea fondurilor", a completat el. 

Care este riscul întreprinderilor

"Riscul este ca un număr extraordinar de mare de întreprinderi românești să suporte consecințele crizei, consecințe devastatoare care vor însemna un singur lucru: închiderea lor. Închiderea lor, pierderea acumulărilor pe care le-au făcut în acești ani, pierderea locurilor de muncă și locul lor este luat de alți producători din străinătate care vin pe piața românească. România rămâne să fie în continuare importator de produse, deci o să fim furnizori de mână de lucru ieftină în continuare și consumatori de bunuri produse de alții. Deci rămânem o țară săracă și bineînțeles nu facem decât să ne plângem noi între noi", a mai spus.

Tăriceanu, atac asupra Guvernului Orban

"Conducerea acestei țări este iresponsabilă și de asta am spus că este cel mai anti-românesc Guvern și cea mai anti-românescă conducere a acestei țări. După părerea mea, ei ar trebui îndepărtați fără întârziere, pentru că nu fac decât să lucreze împotriva României. Să știți că dacă nu ar fi starea de urgență și pandemia de coronavirus, moțiunea de cenzură ar trebui făcută, literalmente", a mai spus Tăriceanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel