Tăriceanu, vizită în Franţa. Discuţii cu preşedintele Senatului francez
Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a efectuat în perioada 12-13 iunie 2019, o vizită oficială în Franţa, la invitaţia dlui Gerard Larcher, preşedintele Senatului Republicii Franceze.
Din delegaţia senatorială au făcut parte Titus Corlăţean (PSD), preşedintele Grupului parlamentar de prietenie România-Franţa din Senat, Cătălin Dumitru Toma (PNL), Dan Lungu (USR) şi Fejer Laszlo-Odon (UDMR).
Vizita oficială în Franţa a preşedintelui Senatului României s-a înscris, ca demers al diplomaţiei parlamentare, în direcţia aprofundării şi diversificării dialogului politic şi consolidării caracterului special al relaţiei tradiţionale de prietenie cu Franţa.
Programul vizitei oficiale a cuprins întrevederi cu dl Gerard Larcher, preşedintele Senatului francez şi dl Laurent Fabius, preşedintele Consiliului Constituţional francez. De asemenea, vizita a prilejuit organizarea de către Ambasada României şi Institutul Cultural Român de la Paris a unor evenimente de promovare a valorilor culturale româneşti, în perioada în care este în desfăşurare Sezonul România-Franţa.
Ce s-a discutat
În cadrul convorbirilor cu oficialităţile franceze, preşedintele Senatului României a reafirmat importanţa pe care o acordă România parteneriatului strategic dintre cele două state. Demnitarul român a evidenţiat frecvenţa şi calitatea dialogului parlamentar, precum şi evoluţiile de substanţă înregistrate în dialogul politico diplomatic din ultimii doi ani. Călin Popescu-Tăriceanu a exprimat dorinţa ca România şi Franţa să facă mai mult împreună, ca parteneri privilegiaţi, uniţi de puternice legături istorice, culturale şi lingvistice şi de viziunea comună a unei Europe unite şi puternice.
Preşedintele Senaului a arătat că Preşedinţia Română a Consiliului UE a demonstrat capacitatea de a-şi adapta abordările pentru a răspunde în mod corespunzător la provocările unui context politic dinamic şi imprevizibil, precum şi la evoluţiile neprevăzute din dosarul Brexit, una dintre principalele preocupări ale agendei politice europene curente. A arătat, de asemenea, că eforturile depuse de România pe parcursul primelor cinci luni de mandat au fost dedicate exclusiv promovării intereselor statelor membre, în spiritul unei abordări unitare, coerente şi incluzive.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News