Data publicării:

Târgul Mucenicilor 2023 - de joi, până duminică, în București

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Târgul Mucenicilor 2023 are loc de joi, până duminică, în București.

Tradiţionalul Târg al Mucenicilor se va desfăşura, de joi până duminică, în Parcul IOR, lângă Biserica de lemn Maramureşeană.

 

'În provocarea pe regiuni, nici o gospodină nu va ceda, astfel că din îndepărtata Bucovina bucătărese harnice vor pregăti mii de mucenici moldoveneşti unşi cu miere şi acoperiţi cu nucă, iar cei munteneşti, mai mărunţi, vor fi scufundaţi în sirop aromat. Indiferent de preferinţe, în Parcul IOR la Târgul Mucenicilor vom satisface cu siguranţă toată gusturile, iar în hora mucenicilor se vor prinde mucenici copţi şi tăvăliţi prin miere şi miez de nucă, mucenici fierţi meniţi să atragă cu aromele lor toţi pofticioşii, mucenici în toate formele şi pentru toate gusturile. Show-uri gastronomice, recorduri culinare delicioase, zeci de forme şi culori de... Mucenici', informează organizatorii, într-un comunicat.

 

Din oferta culinară a târgului nu vor lipsi preparatele tradiţionale

 

'Iar răsfăţul culinar va cuprinde o diversitate de preparate tradiţionale româneşti: tocăniţe gustoase la ceaun, pomana porcului, pastramă aromată gătită în toate formele, cotlete la grătar, pastramă în bere la tigaie ori friptă-n jar, pe funduri de lemn sau la ceaun, cârnaţi de casă tradiţionali din carne de porc sau vită cu oaie, cârnaţi de Pleşcoi, friptură la garniţă, grătare cu mii de mititei, costiţe şi ciolane, bunătăţi alese pregătite de către Ciobanul Nicolae, vestit pentru reţetele lui tradiţionale de la stână', se arată în comunicat.

 

În cadrul târgului, va fi oferit primul premiu al Campaniei Iarmarocul cu noroc, constând într-un un coş cu bunătăţi.

'Cei ce ce trec pragul târgurilor săptămânale ce se desfăşoară în Parcul IOR şi fac o achiziţie de la un comerciant vor intra la tragerea la sorţi ce se va desfăşura în fiecare săptămână duminică seara. Promitem că vom umple săptămânal coşul tradiţional cu preparate şi produse 'alese pe sprânceană' ce îl vom dărui cu drag câştigătorului în următoarea săptămână, deci nu aveţi nici un motiv să nu ne vizitaţi', mai precizează sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel