Târgul de Crăciun din România care mi-a plăcut mai mult decât cel desemnat cel mai frumos din Europa - GALERIE FOTO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
În timp ce eram la Budapesta, am văzut că Târgul lor de Crăciun este desemnat cel mai frumos din Europa. 

Drumul nostru spre Capitală, de la Budapesta, s-a oprit la Sibiu. Dacă în Budapesta, o parcare în centrul orașului, chiar și-n hotelul în care ești cazat, se ridică la 25 euro/zi, în inima Sibiului, la efectiv trei pași de centru, ai parcare publică cu plată de 10 lei/zi. Astfel, chiar dacă spațiul de cazare nu are efectiv parcare, ceea ce în inima Sibiului nu prea găsești inclusă în pachetul ospitalier, totul se rezolvă foarte simplu cu parcarea pe zi, de doar 2 euro. 

Vezi și: EXCLUSIV  Imagini de la Târgul de Crăciun votat cel mai frumos din Europa. Galerie foto din Budapesta

Înainte de a ne opri la Sibiu, într-o sâmbătă după-amiază, mai nimic nu am găsit despre minunatul lor târg de Crăciun. Niciun PR strălucit nu l-a promovat. Nici măcar recenziile nu erau cine știe ce. Era doar o oprire și o plimbare în frumosul Sibiu ce ne-a plăcut și cu alte ocazii. Când am ajuns în Sibiu și am ieșit pe străzile lui minunat luminate, am simțit că ne îmbrățișează cu căldură. Târgul de Crăciun din Sibiu este extrem de frumos, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Are de toate! De la roata despre care scriam că a devenit, în acest an, o emblemă a Târgurilor de Crăciun, la Moș Crăciunul gata să facă poze cu micuții entuziasmați, la carusel, la căsuțe cu de toate. Ce am observat diferit a fost că mari lanțuri alimentare și-au rezervat câte o căsuță în inima Sibiului, de la supermarketuri la restaurante. Totul este completat de bradul înalt și frumos împodobit, de patinoarul destul de mare, dar și de plasa de luminițe ce acoperă întreg Târgul. 

Și restaurantele din jur fac o echipă minunată cu Târgul de Crăciun. Muzică live minunată am ascultat la un restaurant din centrul Sibiului în seara de sâmbătă. Răsuna în toată piața și a fost foarte plăcut să vedem că ceea ce se auzea atât de frumos nu venea dintr-o boxă. Duminică dimineață, în mod total neașteptat pentru noi, un domn cu zâmbetul pe buze ne-a încântat la pian, la ora 10. La aceeași oră, în același restaurant, începea, într-o încăpere separată, un atelier pentru copii. Nu era contra-cost, era doar cu o simplă rezervare, pentru a nu se aglomera și a fi o încântare pentru cei mici. 

Dincolo de tot ce ne-a plăcut în scurta ședere la Sibiu, deși vorbim despre weekend, era foarte liber comparativ cu imaginile pe care le vedem de la alte târguri, unde oamenii efectiv se calcă în picioare. 

Las mai jos câteva imagini: 

Vezi mai mult în Galeria Foto

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel