Târgoviște: Conferința pastoral-misionară din a doua parte a anului pentru preoții din toate protoieriile eparhiei
Autor: Crişan Andreescu | Publicat pe: 17 noi 2022, 15:31
WhatsApp
Preoții din cele cinci protoierii ale Arhiepiscopiei Târgoviștei, s-au întrunit, joi, 17 noiembrie 2022, sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, la Sala „Independența” din Târgoviște, în cadrul Conferinței Pastoral-Misionare din cea de a doua parte a anului, cu tema „Anul comemorativ al sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț”.

La acest eveniment eparhial au luat parte, alături de preoții din Eparhie, Părintele Vicar Eparhial, Părinții Consilieri de la Centrul Eparhial și Protopopii celor cinci Protoierii ale Eparhiei.

Înaltpreasfinția Sa a evidențiat, în cuvântul său de deschidere, importanța sfințeniei pentru viața de credință și pentru misiunea pastorală a Ortodoxiei universale, accentuând înnoirea spirituală, teologică și doctrinară pe care sfinții isihaști: Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț, au realizat-o în istoria Bisericii. Mitropolitul Nifon a îndrumat pe clericii prezenți să aprofundeze lucrarea duhovnicească în cadrul parohiilor la care slujesc, accentuând necesitatea intensificării rugăciunii și a catehezei, a conlucrării preotului cu Familia și cu Școala, dar și a prezenței tot mai dinamice în viața comunităților lor. Înaltul Ierarh a îndemnat la continuarea rugăciunilor pentru pace în lume și mai ales în Europa, unde conflictul din apropierea granițelor țării noastre produce încă destul de multă suferință și distrugere.

Pr. conf. univ. dr. Alexandru Arion, slujitor al Parohiei Dărmănești I, a susținut referatul principal al conferinței, iar Pr. lect. univ. dr. Sorin Bute, slujitor al Parohiei Săcuieni și Pr. asist. univ. dr. Florin Vârlan, slujitor al Parohiei Șuța Seacă, au susținut celelalte două referate. Precizăm că toți referenții sunt cadre didactice ale Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității „Valahia” din Târgoviște.

După dezbaterile referitoare la tema conferinței, ce au concentrat atenția clericilor de la toate protoieriile, au avut loc comunicări din partea Centrului eparhial cu privire la îmbunătățirea activității misionare de la parohii și la rezolvarea unor teme pastorale curente, precizează Arhiepiscopia Târgoviștei într-un comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?