Târg de Sânmedru - Muzeul Ţăranului. 40 de colecţionari expun lucruri vechi, de colecţie
Autor: DCNews Team | Publicat pe: 22 oct 2019, 14:03
WhatsApp
Aproximativ 40 de colecţionari din toată ţara vor expune lucruri vechi, de colecţie, în cadrul Târgului de Sânmedru - de antichităţi ţărăneşti, deschis de vineri până duminică, între orele 10,00 şi 18,00, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român. 

Potrivit unui comunicat al MNŢR, în cadrul târgului de la Muzeul Ţăranului, vizitatorii vor putea admira şi cumpăra: piese de costum ţărănesc, ţesături de interior (covoare, ştergare, feţe de pernă şi feţe de masă), icoane pe lemn şi pe sticlă, cruci, pristolnice, podoabe, mobilier crestat, pictat (lăzi de zestre, mese, scaune, blidare, lingurare, dulapuri).

Vor fi prezentate şi piese de ceramică, doniţe, vase din lemn, putinei, căuce, furci şi roţi de tors, fuse, vârtelniţe, felinare, ceasuri, candelabre, piuliţe şi râşniţe de alamă, dar şi publicaţii socio-etnografice din perioada interbelică, bancnote vechi, timbre cu subiecte etnografice. Publicul va avea ocazia să cumpere prăjituri, turtă dulce, cozonaci şi miere, dar şi bragă sau ţuică, nelipsite fiind şi plantele de leac.

Un bilet de intrare costă 8 lei pentru adulţi, 4 lei - pensionari. Elevii şi studenţii, posesori ai cardului Euro 26, în vârstă de până la 30 de ani şi persoanele adulte cu handicap mediu sau uşor vor plăti 2 lei. Târgul de Sânmedru de la MNŢR este organizat de Secţia Educaţie muzeală a instituţiei, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?