Țara insulară care intră în primul lockdown în timp ce lumea trece prin valul 5
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels
O națiune insulară se pregătește să intre în primul său lockdown, după ce a primit primul zbor internațional din ultimele 10 luni. 

Îndepărtata națiune insulară Kiribati a intrat în lockdown după ce pasagerii de pe primul zbor internațional din ultimele 10 luni au fost testați pozitiv pentru COVID-19, scrie BBC. Conform noilor măsuri, oamenilor li s-a impus să stea acasă, iar adunările sociale sunt interzise.

Aproximativ 36 de persoane din zborul ce venea din Fiji au fost testate pozitiv. Patru persoane au contractat virusul prin transmitere comunitară. Până săptămâna trecută, Kiribati înregistrase doar două cazuri de COVID-19. 

Cel mai apropiat mal continental este la 5.000 de kilometri

Kiribati este una dintre cele mai izolate insule din lume. Se află la aproximativ 5.000 km de cel mai apropiat continent, America de Nord.

Marți, guvernul a confirmat că 36 din cei 54 de pasageri au fost testați pozitiv. Acesta a spus într-o postare pe Facebook că toți pasagerii sunt în prezent monitorizați de oficialii din domeniul sănătății. Toți pasagerii zborului sunt complet vaccinați, a mai spus guvernul.

Cu toate acestea, trei membri ai echipei de securitate a unității de carantină au fost testați pozitiv. O altă persoană care nu lucrează la unitatea de carantină a contractat și virusul, a spus guvernul.

Carantina generală a intrat în vigoare sâmbătă și nu este clar cât va dura.

Program special pentru centrele comerciale

Oamenii nu au voie să-și părăsească locuința decât pentru servicii esențiale. Ei pot cumpăra articole esențiale din magazine, dar numai între orele 06:00 și 14:00.

”Singura modalitate prin care putem combate acest virus este vaccinarea completă”, a declarat biroul președintelui Taneti Maamau pe Facebook. ”Publicul este îndemnat să-și completeze dozele de vaccinare pentru a se proteja pe sine și pe familiile lor”. 

Nu se știe în ce proporție cei 120.000 de cetățeni ai țării au fost vaccinați complet.

Niue va călători în timp spre Noua Zeelandă

Niue, o țară insulară situată în partea central-sudică a Oceanului Pacific vrea să călătorească în timp pentru a fi mai aproape de Noua Zeelandă. Aceasta se află la est de Linia Internațională de schimbare a datei, prin urmare, se află cu 23 de ore în urma statului neozeelandez. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel