Țara în care se introduce legea anti-chemtrails. Dispersarea substanțelor chimice în atmosferă va fi interzisă de la 1 iulie
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
În acest stat dispersarea de chemtrails va fi interzisă.

În statul Tennessee, o nouă lege controversată a fost adoptată de autoritățile locale, având ca scop interzicerea deliberată a dispersiei substanțelor chimice sau a dispozitivelor în atmosferă pentru a influența temperatura, informează BBC News. Deși termenul "chemtrails" nu este menționat direct în lege, aceasta pare să vizeze fenomenul presupus.

Rapoartele indică faptul că legea, deja aprobată de Senat și în așteptarea validării din partea guvernatorului, ar putea intra în vigoare începând cu 1 iulie 2024. Susținătorii acestei legi, printre care se numără și controversatul Alexander Emerick Jones, pledază pentru eliminarea chemtrails și a geoingineriei solare, considerate de mulți drept teorii ale conspirației. În ciuda acestor argumente, comunitatea științifică respinge categoric aceste teorii, explicând că ceea ce este adesea observat ca fiind chemtrails sunt, de fapt, contrails - urme de condensare formate din vaporii de apă, carbon și reziduurile rezultate din arderea combustibilului emise de aeronave.

Extinderea și consolidarea teoriei conspirației despre chemtrails, care își are rădăcinile în anii 1960 și a câștigat teren odată cu răspândirea internetului, au generat îngrijorări serioase în ceea ce privește acceptarea largă a unor idei lipsite de fundament.Adoptarea recentă a acestei legi în statul Tennessee atrage atenția asupra impactului tot mai mare al teoriilor conspirației în societatea actuală, cele mai multe fără fond și fără să reprezinte o amenințare reală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel