Data actualizării:
Data publicării:

Ţara în care se acceptă grâu şi usturoi ca avans pentru locuinţe. Dezvoltatorii imobiliari se străduiesc să stimuleze vânzările

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Fotografie de la Nick Collins: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/fundal-negru-alb-mirodenii-proaspat-1392585/
Fotografie de la Nick Collins: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/fundal-negru-alb-mirodenii-proaspat-1392585/

Un dezvoltator imobiliar disperat că piaţa imobiliară chineză este în curs de slăbire a venit cu o promoţie inedită pentru a atrage cumpărători, oferindu-se recent să accepte grâu şi usturoi ca avans.

Un anunţ al companiei Central China Real Estate, cu sediul în Henan, care avea în titlu "schimbăm grâul pe casă", spune că cumpărătorii pot folosi recolta, la preţul de 2 yuani pe catty, o unitate de masă chineză egală cu aproximativ 500 de grame, pentru a compensa un avans de până la 160.000 de yuani (23.900,22 dolari) într-unul dintre proiectele sale.

Un agent de vânzări de la Central China Real Estate care a răspuns la numărul de telefon de pe anunţ a declarat că promoţia, destinată în principal fermierilor din regiune, a început luni şi se va încheia pe 10 iulie.

Ansamblul din provincia centrală Henan oferă locuinţe cu preţuri cuprinse între 600.000 şi 900.000 de yuani, a declarat agentul care a refuzat să îşi dea numele. La sfârşitul lunii trecute, un alt anunţ publicitar al Central China spunea că doritorii de case dintr-un alt proiect imobiliar ar putea face plăţi iniţiale în usturoi de 5 yuani pe catastif.

Promoţia pentru usturoi a atras 852 de vizite şi 30 de tranzacţii care au implicat 860.000 de căsuţe de usturoi în cele 16 zile în care a fost disponibilă, potrivit anunţului, potrivit Reuters. Preţul pieţei angro atât pentru usturoi, cât şi pentru grâu este de 1,5 yuani pentru 500 de grame.

Dezvoltatorii imobiliari se străduiesc să stimuleze vânzările după o scădere a tranzacţiilor în perioada ianuarie-mai, în condiţiile în care restricţiile stricte ale Chinei COVID-19 combinate cu îngrijorările legate de o corecţie imobiliară mai profundă umbresc obiectivul de creştere economică de 5,5% stabilit de Beijing pentru 2022.

Promoţiile mai frecvente ale dezvoltatorilor includ parcări gratuite sau renovări după cumpărare. Oraşele din China au introdus anul acesta sute de măsuri de relaxare în domeniul imobiliar pentru a revigora un sector care reprezintă un sfert din producţia totală a celei de-a doua economii din lume. Astfel de măsuri includ plăţi iniţiale mai mici, subvenţii şi condiţii mai bune pentru gospodăriile cu mai mult de un copil.

Agenţii imobiliari au declarat că sentimentul cumpărătorilor începe să se îmbunătăţească, dar că este prea devreme pentru a numi un punct de cotitură din cauza numeroaselor incertitudini economice cu care se confruntă China. „Unele se vând destul de bine. Acestea sunt cele care oferă reduceri de preţ sau promoţii", a declarat Andy Lee, director executiv la agenţia imobiliară Centaline China, notează Mediafax.

China a reluat testele de apărare antirachetă. Beijingul spune că sunt „de natură defensivă” și „nu vizează alte țări”

Republica Populară Chineză a efectuat noi teste de apărare antirachetă, duminică 19 iunie, a anunțat ministerul chinez al apărării.

Ministerul Apărării din Republica Populară Chineză a spus că testele au fost interceptări cu rachete terestre, cu rază medie, „de natură defensivă” și „nu vizate împotriva vreunei țări”, conform Taiwan News.

China a mai efectuat teste similare, cel mai recent în februarie 2021, potrivit The Guardian. Republica Populară Chineză și-a extins cercetarea și dezvoltarea de rachete la toate tipurile de rachete, inclusiv la cele care pot elimina sateliții și cei înarmați cu focoase nucleare.

China spune că o astfel de tehnologie este necesară pentru apărarea și securitatea națională, a spus The Guardian.

Testul cu rachetă de duminică vine la doar trei zile după ce China și-a lansat al treilea și cel mai puternic portavion de până acum, Fujian, pe 17 iunie. Fujian este primul portavion construit intern din China, care este echipat cu catapulte electromagnetice avansate, conform Ministerului Apărării din China (citește AICI).

Sistemele avansate de catapultă, care sunt folosite și de cei mai noi transportatori din SUA, vor permite Chinei să lanseze un număr și o varietate mai mare de aeronave care transportă încărcături mari de arme, potrivit CNN. Fujian este acum programat pentru teste de acostare și teste pe mare înainte de a fi predat oficial marinei chineze.

Pe măsură ce China continuă să-și dezvolte agenda și să pretindă stăpânirea strâmtorii Taiwan, Statele Unite au confirmat că sunt de părere că apele sunt „internaționale” și libere pentru navigație și survol.

De cealaltă parte, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei, Wang Wenbin (汪文斌), a susținut recent că dreptul internațional nu se aplică strâmtorii deoarece aparține Chinei. În plus, „Nu există apele internaționale în dreptul maritim internațional”, conform Chinei.

El a făcut declarația, în ciuda faptului că Republica Populară Chineză este semnatară a Convenției internaționale privind dreptul mării (UNCLOS). De asemenea, în 2016, Curtea Permanentă de Arbitraj de la Haga a respins categoric afirmația Chinei conform căreia Strâmtoarea Taiwan și o mare parte din Marea Chinei de Sud fac parte din „zona economică exclusivă”.

Ca răspuns, potrivit unui articol Bloomberg de duminică (19 iunie) care citează „oameni familiarizați cu chestiunea”, administrația Biden va continua să respingă ferm o astfel de noțiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel