Țara în care poți primi pensie după doar 10 ani de muncă
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Țara în care poți primi pensie după doar 10 ani de muncă / Foto: Pixabay, de Alexas_Fotos
Țara în care poți primi pensie după doar 10 ani de muncă / Foto: Pixabay, de Alexas_Fotos
Află în articol în ce țară poți primi pensie după doar 10 ani de muncă. 

Sistemul de pensii din Marea Britanie este mai complex decât cel din România, însă îți oferă posibilitatea de a alege tipul de pensie pe care ți-l dorești, scrie Ziarul de Iași, citând romani.co.uk

Astfel, există mai multe tipuri de pensii. Iată care sunt:

Pensia de stat. De aceasta poți beneficia în cazul în care ai contribuit la asigurările sociale de stat și în cazul în care ai vârsta de pensionare.

Pensia ocupațională este achitată facultativ de către angajator.

Pensia Stakeholder o poți achiziționa de la o bancă sau de la o altă companie financiară în schimbul unei taxe.

Pensia personală de auto-investiții. Suma pe care o vei încasa depinde de cât ai investit în fondul de pensie.

Pensia cu beneficii definite. Suma de care vei beneficia depinde de regulile sistemului de pensie. Spre exemplu: salariul sau vechimea la locul de muncă.

Pensia de peste 80 de ani. De această beneficiază persoanele de peste 80 de ani în cazul în care au o pensie de stat mai mică de 77,45 de lire sterline pe săptămână sau dacă nu beneficiază de nici o altă pensie.

Pensia anticipată, în ce cazuri este permisă

Pensia anticipată. Poți să ieși la pensie înainte de a ajunge la vârsta precizată de stat din motive medicale sau personale.

Pension credit. Acest tip de pensie poate fi cerut de persoanele singure care realizează un venit mai mic 137,37 de lire sterline pe săptămână sau de persoanele care locuiesc cu cineva și care împreună realizează un venit mai mic de 209,70 de lire.

Pentru a încasa orice tip de pensie de stat din Marea Britanie este necesar să ai minimum zece ani cotizați la stat. Pentru a beneficia de pensia de stat întreagă trebuie să fi achitat contribuțiile la asigurările sociale timp de 30 de ani. De asemenea, persoanele care se încadrează la noua pensie de stat trebuie să aibă cel puțin 35 de ani de muncă achitați la stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel