Data actualizării:
Data publicării:

Țara în care fermierii sunt obligați să țină găinile și curcanii în casă. ”Este focar!”

Autor: Andreea Ditcov | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Unsplash (Ionela Mat)
Sursă foto: Unsplash (Ionela Mat)

Fermierii și gospodarii sunt obligați să își țină păsările în casă, indiferent de numărul lor. 

Fermierilor din Marea Britanie le-a fost impus să țină curcanii și găinile în casă, deoarece țara se confruntă cu cel mai mare focar de gripă aviară. De săptămâna viitoare, producătorii vor trebui să-și păstreze toate păsările de curte captive în interior, la ordinele ministerului de resort. Măsurile obligatorii pentru locuințe vor fi implementate cu ajutorul oficialilor locali.

Vor trebui, de asemenea, să urmeze măsuri stricte de biosecuritate pentru a ajuta la protejarea efectivelor de boli. Aceste noi reguli vor intra în vigoare luni, 7 noiembrie, ceea ce înseamnă că proprietarii au primit un preaviz cu o săptămână înainte pentru a se pregăti.

Din ce în ce mai multe cazuri de gripă aviară

Acest anunț vine după ce riscul național de gripă aviară la păsările sălbatice a fost ridicat la „foarte mare” și după ce întreaga Marea Britanie a fost marcată ca zonă de prevenire a gripei aviare în urmă cu două săptămâni. Vorbind pe acest subiect, însărcinatul pe probleme veterinare, Christine Middlemiss, a spus că națiunea insulară se confruntă ”în acest an cu cel mai mare focar de gripă aviară înregistrat vreodată și asistăm la o escaladare rapidă a numărului de cazuri la fermele comerciale și la păsările din curte din Anglia. Riscul ca păsările ținute afară să fie expuse la astfel de boli a atins un punct în care acum este necesar ca toate păsările să fie adăpostite până la noi ordine. Biosecuritatea scrupuloasă și separarea cârdurilor domestice de păsările sălbatice rămân cea mai bună formă de apărare”.

Aceasta a adăugat că măsurile se aplică tuturor deținătorilor de păsări, indiferent dacă păstrează doar câteva păsări sau mii.

”Această decizie nu a fost luată cu ușurință, dar este cea mai bună modalitate de a proteja păsările de această boală extrem de infecțioasă”, a spus Middlemiss.

Această măsură vine în urma știrilor care titrau că fermierul Steve Childerhouse, în vârstă de 51 de ani, a fost forțat să-și sacrifice întregul efectiv de 10.000 de curcani.

Britanicii, cu masa goală de Crăciun

El a spus că producătorii au fost „absolut devastați” de cel mai grav focar de gripă aviară din Marea Britanie din acest an și este îngrijorat de faptul că mesele de Crăciun din Marea Britanie ar putea fi lăsate goale din această cauză, scrie The Mirror. Fermierul a adăugat că stocurile obișnuite de curcani și gâște „nu vor fi la fel” în această iarnă, spunând că familiile ar putea fi forțate să găsească o alternativă la masa tradițională de Crăciun.

Între timp, un purtător de cuvânt al guvernului a declarat pe 28 octombrie că în ultimele 12 luni, Regatul Unit s-a confruntat până acum cu aproximativ 200 de cazuri de gripă aviară în toată țara. În ultima lună au existat focare în Somerset, Oxford, Staffordshire, North Yorkshire, Lancashire, Devon și Cheshire.  

Moment istoric: scade producţia de ouă. Francezii le cumpără deja la preţ dublu

Dublarea preţului ouălor în Franţa, din cauza scumpirii nutreţului şi a energiei, precum şi a lipsei livrărilor ca urmare a gripei aviare, a determinat unele companii alimentare să-şi reducă producţia sau să schimbe reţetele. Atât Uniunea Europeană cât şi SUA s-au confruntat în acest an cu una din cele mai grave crize de gripă aviară din istorie, astfel că zeci de milioane de păsări din ambele regiuni au fost sacrificate. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel