Țara Galilor devine prima națiune britanică care se alătură metaversului
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Foto de Maxim Hopman, Unsplash
Foto de Maxim Hopman, Unsplash
Lansarea proiectului Țara Galilor în metavers speră să ofere vizitatorilor virtuali din întreaga lume șansa de a vedea ce are de oferit această țară.

Organizația de turism Visit Wales a creat această experiență imersivă cu scopul de a pune în valoare unele dintre experiențele și atracțiile din Țara Galilor.

Aproximativ 600 de milioane de oameni vizitează metaversul în fiecare an, pe mai multe platforme.

Metaversul din Țara Galilor este găzduit pe platforma Spatial.

Organizatorii spun că Țara Galilor este, de asemenea, prima națiune europeană care folosește această abordare pentru a se promova ca destinație turistică.

Anunțul vine după ce un raport al unei comisii de parlamentari, publicat în iulie anul trecut, a constatat că Țara Galilor „nu are un brand coerent” pentru a atrage vizitatori din străinătate.

Prezentatorul emisiunii Doctor Who Unleashed și fostul jurnalist de jocuri Steffan Powell a participat la lansare.

Acesta a declarat că experiența metaversului le va oferi potențialilor vizitatori ai Țării Galilor "o idee despre toate lucrurile interesante pe care le puteți vedea și face în timpul unei vacanțe în Țara Galilor".

Vizitatorii din Țara Galilor virtuală pot întreprinde misiuni, inclusiv construirea unui itinerar interactiv care include activități din Țara Galilor din viața reală.

Ministrul turismului din cadrul guvernului galez, Hannah Blythyn, a declarat că metaversul a fost creat "pentru a ajunge la un public nou".

"Prin prezentarea unora dintre cele mai bune lucruri pe care Țara Galilor le are de oferit vizitatorilor în acest mod incredibil de inovator, plasăm Țara Galilor într-o sferă online unde milioane de oameni se întâlnesc deja în fiecare zi", a adăugat ea.

Vizitatorii din Țara Galilor virtuală pot întreprinde misiuni, inclusiv construirea unui itinerar interactiv care include activități din Țara Galilor din viața reală.

Este o lume creată în parteneriat cu o firmă cu sediul în Swansea - iCreate.

"Țara Galilor este o țară cu o pondere mai mare decât cea pe care o are în ceea ce privește inovarea și tehnologia", a declarat Dawn Lyle, fondatoarea iCreate.

"Suntem încântați să facem parte din această inițiativă, spațiul virtual deschizând noi lumi de posibilități pentru a ajunge la noi categorii de public", a mai spus aceasta.

Metaversul din Țara Galilor s-a deschis acum publicului și se poate intra în el de pe smartphone-uri, tablete, laptopuri, computere și prin intermediul căștilor Meta Quest, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel