Data publicării:

Țara din Europa care îți oferă până la 92.000 de dolari pentru a te muta pe una din insulele sale

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Țara din Europa care îți oferă până la 92.000 de dolari pentru a te muta pe una din insulele sale / Foto: Pixabay
Țara din Europa care îți oferă până la 92.000 de dolari pentru a te muta pe una din insulele sale / Foto: Pixabay
O țară din Europa oferă oamenilor până la 92.000 de dolari pentru a se muta pe una dintre insulele sale.

Irlanda a anunțat că oferă granturi generoase în numerar persoanelor care doresc să se mute pe aproximativ 30 de insule de pe coasta de vest a țării. Pentru a primi fondurile, oamenii trebuie să îndeplinească unele condiții preliminare, scrie Business Insider.

Schema "Insulele noastre vii: oferă până la 84.000 de euro (aproximativ 92.000 de dolari) persoanelor care doresc să se mute în frumoasele insule slab populate de pe coasta atlantică, care nu sunt conectate la continent prin poduri și blocate de maree.

Opțiunile includ Inis Mór, care a fost folosit ca locație de filmare pentru recentul film de succes "The Banshees of Inisherin", precum și Árainn Mhór, o insulă "bogată și vibrantă" de pe coasta Donegalului.

"Scopul acestei politici este de a se asigura că unele comunitățile durabile și vibrante pot continua să trăiască – și să prospere – pe insulele din larg pentru mulți ani de acum înainte", potrivit guvernului.

Inițiativă va intra în vigoare la 1 iulie

Noua inițiativă va intra în vigoare la 1 iulie. Scopul acestei scheme de finanțare este recondiționarea clădirilor vacante sau abandonate de pe insule în case, pe termen lung, ca parte a unei inițiative mai ample de revitalizare a vieții și comunității de pe insule și de creștere a populației, a spus guvernul. 

"Ca urmare a implementării acestei politici, vom vedea mai mulți oameni care trăiesc pe insule și mai mulți oameni care lucrează pe insulele noastre, cu perspective bune de carieră, indiferent de locul în care își are sediul angajatorul", a spus ministrul pentru dezvoltare rurală și comunitară, Heather Humphreys.

Care sunt condițiile

Oferta este valabilă, însă, în anumite condiţii. În primul rând, este necesar ca cel interesat să devină proprietarul unui bun imobil pe pe una dintre insule, "construit înainte de 1993" şi "neocupat de cel puţin doi ani", potrivit guvernului irlandez. El poate locui sau închiria clădirea.

Odată ce banii sunt acordați, aceștia pot fi folosiți doar pentru redecorare, instalarea izolației și îmbunătățiri structurale. Altceva de luat în considerare este că, deși oricine poate deține proprietăți în Irlanda, asta nu garantează neapărat dreptul de a trăi în țară.

Astfel, este necesară obţinerea dreptului de sejur în Irlanda. Autorizarea unui sejur nu este indispensabilă pentru a cumpăra o proprietate, însă este necesară celor care vor să locuiască pe aceste insule în mod permanent. În plus, cei interesați ar trebui să țină cont de faptul că deși priveliştea este copleşitoare, majoritatea acestor insule este ruptă de restul Irlandei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel