Țara care-ți dă bani ca să o vizitezi. În 2019, a primit peste 11 milioane de turiști. În 2022, doar 900.000
Autor: Roxana Neagu | Publicat pe: 25 feb 2023, 19:02
WhatsApp
foto pixabay
foto pixabay
Unele destinații de vacanță fac tot ce pot pentru a atrage turiști. 

Odată ce s-a dat liber la vacanță, unele destinații fac eforturi surprinzătoare pentru a atrage turiștii atât de importanți pentru creșterea economică. Taiwan este ultimul exemplu din această categorie. Oferă câte 165 de dolari fiecărui turist care-și petrece vacanța acolo. Recompensele în bani vor fi oferite și grupurilor de turiști care vizitează insula. Premierul Chen Chien-jen a anunțat că dorește să atragă 6 milioane de turiști în 2023 și chiar dublul acestui număr în 2024. 

Ca stimulent de vacanță, Taiwanul va oferi 165 de dolari de persoană pentru 500.000 de turiști. De asemenea, fiecare grup organizat va primi încă 658 de dolari, în limita a 90.000 de grupuri, scrie CNN

Ministrul Transporturilor Wang Kuo-tsai a declarat miercuri că banii vor fi transferați în sistem digital, iar turiștii îl vor putea folosi pentru a-și acoperi cheltuielile în Taiwan, inclusiv cazarea. 

El a adăugat că măsurile vizează atragerea mai multor vizitatori de pe piețele cheie, inclusiv din Japonia, Coreea de Sud, Asia de Sud-Est, Hong Kong și Macao, precum și din Europa și America.

Taiwanul s-a prăbușit, ca destinație de vacanță, din 2019 până în 2022

Taiwanul a văzut puțin sub 900.000 de vizitatori în 2022, potrivit statisticilor Biroului de Turism din Taiwan. Vizitatorii din Vietnam, Indonezia, Japonia și SUA au fost printre cele mai mari grupuri.

Aceste cifre sunt o fracțiune din cele din 2019, când Taiwanul a atras un record de 11,8 milioane de turiști internaționali – în creștere cu peste 7% față de anul precedent.

Insula și-a ridicat restricțiile de intrare în octombrie 2022, după una dintre cele mai lungi închideri de frontieră din lume.

Deocamdată, Guvernul din Taiwan nu a anunțat când va începe acordarea acestor bani și în baza a ce vor fi alocați, dacă va fi pe bază de solicitare sau în ce fel vor ajunge la turiști. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?